Boenders richt noodwinkel in tijdens verbouwing

3 november 2016

Keurslagerij Boenders in Eibergen gaat nog één keer verbouwen. Tijdens de verbouwing draait er achter de bestaande winkel een noodwinkel in tenten. Op woensdag 9 november staat de opening gepland.

Doel van de verbouwing is om de Keurslagerij en bakkerswinkel meer tot één geheel te maken. Het gehele bakkersinterieur en het totale plafond zal worden vernieuwd. ‘Met de laatste verbouwing hebben we getracht het versconcept heel scherp in de markt te zetten’, vertelt eigenaar Gerwin Starink aan Achterhoek Nieuws. ‘De formule van twee verswinkels onder een dak is destijds goed bedacht en was een innovatie. Maar inmiddels is het geen onbekende verschijning meer en moeten de persoonlijke details het verschil maken. Door de open ruimte dachten we dat er vanzelf een kruisbestuiving zou ontstaan tussen de twee klantendoelgroepen, maar dat kun je niet in een concept uitdenken en zeker niet afdwingen, dat moet spontaan ontstaan. Vandaar dat we ons nu exclusief op de aanpak van de bakkerszijde richten. De slagerijkant blijft met uitzondering van het plafond onveranderd. De winkel blijft natuurlijk wel een grote ruimte.’

Boenders Drive Inn

Om de klanten toch van dienst te kunnen zijn hebben eigenaars Gerwin en Aleid Starink een noodwinkel gebouwd achter de winkel. Vanuit tenten wordt de waar verkocht tussen 31 oktober en 5 november. Via Facebook houdt Starink de klanten op de hoogte van de verbouwing.

Altijd op de hoogte blijven?