Boek over come-back van varkensvlees

15 november 2013 Edwin Rensen

Het varken is onmiskenbaar bezig met een come-back. Procureur, buikspek en huisgemaakte worst staan prominent op de menukaart van trendy restaurants. Ook jonge slagers houden zich er vaker mee bezig.

Culinair journalist Marcus Polman sprak voor zijn boek Het Perfecte Varken – van boer tot bord – met tientallen boeren, chefs en slagers in binnen -en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden een superieur stuk varkensvlees.

Het boek bevat 25 klassieke varkensrecepten. Van karbonade tot eigengemaakte slavink. Van geroosterd speenvarken tot ribstuk uit de oven. Inclusief een beginnerscursus Charcuterie voor thuis met duidelijke stappenplannen voor het zelf maken van een paté of gedroogde worst. Met recepten en bijdragen van onder meer slagerij Chateaubriand , restaurant As, restaurant Bordewijk, Brandt&Levie, Aan de Amstel, Fa. Speijkervet, De Pasteibakkerij, SugarHill en Berkshire Butcher.

Altijd op de hoogte blijven?