Biefstukicoon Loetje overleden na val in restaurant

3 maart 2017

Loetje Klinkhamer, oprichter van biefstukrestaurant Loetje, is op 83-jarige leeftijd overleden na een fatale val van de trap in een van de Loetje restaurants.

Klinkhamer kwam ongelukkig terecht en overleefde de val niet, zo meldt dagblad De Telegraaf. Donderdag 2 maart werd in besloten kring afscheid genomen van de oprichter van het biefstukkenrestaurant.

Loetje

In de Johannes Vermeerstraat in Zuid opende Klinkhamer zijn eerste restaurant. Zo’n 40 jaar geleden was Café Loetje een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid, waar ook wel een uitsmijter, een bal gehakt of een portie kaas genuttigd kon worden. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een ‘echt’ avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd.

Biefstuk

De slagersachtergrond van Klinkhamer kwam goed van pas. De biefstuk werd een groot succes. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels en het ‘nieuwe’ eetcafé zat iedere dag vol met liefhebbers van ‘de biefstuk van Loetje’.

Loetje telt vandaag de dag verschillende restaurants, hotels en zalen. Geen Loetje is hetzelfde, maar overal serveren ze de traditionele Loetje Biefstuk op dezelfde wijze. Loetje Zuidas wordt het nieuwste project. Plan is dat deze locatie eind 2017 de deuren opent.

Altijd op de hoogte blijven?