Beste paardenworst bij Van Dalen's Vleescentrale

13 augustus 2012 Edwin Rensen

SCHAGEN - Wekelijks verlaat 500 kilo paardenworst Van Dalen's Vleescentrale. Tijdens de NSV werd het product van slager Dick Wever als beste beoordeeld.

SCHAGEN - Wekelijks verlaat 500 kilo paardenworst Van Dalen’s Vleescentrale. Tijdens de NSV werd het product van slager Dick Wever als beste beoordeeld.

Rob Zutt ( r ) en Dick Wever runnen gezamenlijk Van Dalen’s Vleescentrale. Van oudsher is paardenworst in West-Friesland populair, waar het elders in het land maar moeizaam wil vlotten met de verkoop. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd het ijzerrijke vlees erg veel gegeten, vanwege de lage prijs.

Zutt en Wever, die hun paardenworst leveren aan slagers en de VWU Versgroep, klagen niet. De omzetten zijn al jaren stabiel en tijdens de NSV (Nationale Slagers Vakwedstrijden) wonnen ze goud.

Een uitgebreide reportage in Vleesmagazine van januari dat dinsdag 24 januari verschijnt.

Altijd op de hoogte blijven?