'Benedik vervalste etiketten voor vleesexport

Een productiemedewerker bij Benedik. Foto: Marcel van HoornLANDGRAAF - Vleesverwerkend bedrijf Benedik fraudeerde met de etikettering. Ongeschikt vlees uit Duitsland werd geëxporteerd naar Japan en Zuid-Korea. Dat meldt dagblad De Limburger.

Volgens de krant liet Benedik etiketten op de verpakking van het vlees bij een drukkerij namaken. Daardoor kwamen er meerdere verpakkingen met hetzelfde nummer in omloop, maar omdat bij de controles steekproeven worden genomen, was de kans op ontdekking klein.

Ook werd 10 tot 20 procent water toegevoegd aan vlees dat werd geleverd aan supermarkten zonder dat dat werd gedeclareerd.

Lees ook:
VWA: 'Nagemaakte etiketten geen bewijs fraude (4-9-2006)
'Fraude brengt export in gevaar' (2-9-2006)
Benedik pleegde mogelijk fraude (11-7-2006)
Benedik claimt 100.000 euro bij krant (1-5-2006)
Krant betaalt dwangsom niet (1-5-2006)
Beerput van Benedik mag niet open (21-4-2006)

Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.