Beef & Steak start met levering via PostNL-foodnetwerk

11 oktober 2016 Vleesmagazine

Online slagerij Beef & Steak gaat zijn vleesproducten landelijk leveren via het foodnetwerk van PostNL. Na een geslaagde proef is ervoor gekozen op vrijdagavonden te leveren met dit netwerk, waarbij vers- en diepvriesproducten vanuit een speciaal ontwikkelde koelbox worden uitgeleverd.

Klanten van Beef & Steak kunnen ervoor kiezen het vlees op vrijdagavond te laten bezorgen. Bestellingen worden dan op vrijdagochtend aangeleverd bij PostNL en diezelfde avond bezorgd, waardoor de tijdspanne waarin goederen onderweg zijn, aanzienlijk wordt verkort.

Speciale koelbox

'De service is gericht op aflevering in vers- of diepvriesconditie van temperatuurgevoelige producten', aldus Jan Faber van Beef & Steak. 'Een eigen klantenservice volgt de aflevering van de pakketten en grijpt in waar een probleem ontstaat, bijvoorbeeld wanneer een klant niet thuis is.' De producten worden bewaard in een door Universiteit van Wageningen ontwikkelde koelbox die een plaats krijgt in de bestelbussen. Vanuit deze koelbox wordt de bestelling afgeleverd bij de klant, waarbij de koelbox in de bestelwagen achterblijft en opnieuw wordt gebruikt. Hierdoor is aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal nodig.

Uitbreiding

Naast levering via het PostNL-foodnetwerk blijft Beef & Steak werken met leveringen via het reguliere pakketnetwerk van PostNL voor de dinsdag, woensdag en donderdag en via vriestransport voor de zaterdagen. Naar verwachting wordt het aantal bezorgdagen via het foodnetwerk in de toekomst uitgebreid.

Altijd op de hoogte blijven?