BBQ Street: stoer programma op 24Kitchen

7 mei 2020

24Kitchen lanceert een nieuw, stoer programma: BBQ Street. Het is vanaf maandag 11 mei elke werkdag te zien om 17.30 uur op 24Kitchen. ‘Buitenspelen met vuur is nog nooit zo lekker geweest’, aldus producent Fox Networks Group.

Elke aflevering van BBQ Street moet een masterclass worden over iedereens guilty pleasure: de barbecue. BBQ Street neemt de consument mee in een wereld vol vuur & rook, nieuwe technieken en smaken.

De grillmasters

De grillmasters voor deze vuursessies zijn Jord Althuizen, wereldkampioen barbecueën en schrijver van 8 kookboeken, Harm Jan Bloem, Zuid-Afrikaanse-braaideskundige en Ralph de Kok, BBQ-kampioen en schrijver van 3 grillboeken. Zij zijn de Nederlandse grillmasters die alle ultieme BBQ-tips, tricks en geheimen met de kijker gaan delen.

Later in het seizoen treedt de internationaal de bekende Belgische bbq-wereldkampioen Peter de Clercq toe tot het programma. Waar de één los gaat met sausjes, rubs, marinades en creatieve smaakcombinaties, laat de ander zien hoe de consument zonder al te veel poespas indruk maakt.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://d3qiblmh1oy3jr.cloudfront.net/app/uploads/2020/05/24K_BBQ_Street_PROMO_high.mp4"][/video]

Wereld van vuur & rook

Grillen, roken, bakken, roosteren, poffen en nog veel meer technieken gaan de revue passeren, maar niet zonder een stap-voor-stap uitleg van hoe je je BBQ moet aanzetten, de temperatuur moet onderhouden, hoe de briketten werken, wat direct en indirect is, welke stukken vlees waarvoor geschikt zijn, waar je op kunt koken; houtskool, gas, berkenhout, pizzastenen, kokosbriketten, cederhouten planken maar ook hooi, klei en drank als smaakmakers...

Technieken & smaken

bbq-24kitchen-300x127 De vuurvedetten laten niet alleen alle mogelijkheden van de BBQ zien, maar leggen ook verschillende vleestechnieken uit: ontvliezen, ontbenen, zelf worst of gehakt maken. Daarnaast geven ze ook hun geheimen weg over vis, groente en fruit op de BBQ. Van traditionele BBQ-recepten tot internationale verleidelijke hot items zoals matambre, pulled pork en sosaties.

   
 

Altijd op de hoogte blijven?