Barbecue-irritaties: slecht weer en schoonmaken bovenaan

Buikspek-van-het-varken-is-populair-bij-barbecuefans-die-de-tijd-nemen-voor-gerechten-die-lang-garen-bij-een-lage-temperatuur

Slecht weer is de grootste irritatie voor Nederlanders die willen barbecueën. Ook schoonmaken scoort hoog. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten over de grootste barbecue irritaties.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat alle ondervraagden aangeven zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden. En dat terwijl de houtskoolbarbecue, het type dat het meest ruikt, toch veruit het populairst is bij alle ondervraagden. Meer dan 50 procent gebruikt de houtskoolbarbecue als het mooie weer zich aanbiedt. Blijkbaar stinkt de eigen barbecue toch minder dan die van een ander, aldus De Barbecue Boer.

Afwas

De afwas en het schoonmaken van de barbecue wordt door 18 procent van de respondenten genoemd als grootste irritatie. Lawaai, geschreeuw en andere geluidsoverlast van buren scoren ook hoog (13 procent) op de irritatielijst. Net als mensen die niet goed kunnen barbecueën (17 procent). Uiteraard zijn dit altijd anderen en niet de ondervraagden zelf. Overigens geeft de helft van de ondervraagden aan zich nergens aan te ergeren, zij genieten dus altijd.

Een greep uit de antwoorden: ‘Mensen die de barbecue 15 minuten voor ze willen gaan grillen pas aansteken’; ‘slecht bereid vlees’, ‘als het donker gebakken is en niet gaar’, ‘dat je sommige gasten niet zelf kan laten barbecueën en omdat ze alles tegelijk op veel te hoge temperaturen het vlees laten verbranden en vanbinnen het nog niet gaar is’; ‘dat de buren niet weten hoe ze moeten barbecueën’, ‘dat je alsnog aan het koken bent... zou heerlijk zijn als het gedaan zou worden door iemand anders!’

BBQ-radar

De webshop in barbecuecatering ondervroeg niet alleen haar klanten, maar ondernam ook meteen actie op basis van de resultaten. Zo is op de BBQ-radar te zien aan de hand van een cijfer hoe geschikt het weer is voor een barbecue. Daarnaast biedt de cateraar ‘100 procent mooi weer garantie’. Dit houdt in klanten tot twee dagen voor de afgesproken datum hun barbecue gratis mogen verplaatsen naar een andere datum. Want het is voor niemand leuk als het slecht weer is tijdens een barbecue.

 
Lees ook
Creatief op reis

Creatief op reis

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.