Barbecue-irritaties: slecht weer en schoonmaken bovenaan

Buikspek-van-het-varken-is-populair-bij-barbecuefans-die-de-tijd-nemen-voor-gerechten-die-lang-garen-bij-een-lage-temperatuur

Slecht weer is de grootste irritatie voor Nederlanders die willen barbecueën. Ook schoonmaken scoort hoog. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten over de grootste barbecue irritaties.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat alle ondervraagden aangeven zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden. En dat terwijl de houtskoolbarbecue, het type dat het meest ruikt, toch veruit het populairst is bij alle ondervraagden. Meer dan 50 procent gebruikt de houtskoolbarbecue als het mooie weer zich aanbiedt. Blijkbaar stinkt de eigen barbecue toch minder dan die van een ander, aldus De Barbecue Boer.

Afwas

De afwas en het schoonmaken van de barbecue wordt door 18 procent van de respondenten genoemd als grootste irritatie. Lawaai, geschreeuw en andere geluidsoverlast van buren scoren ook hoog (13 procent) op de irritatielijst. Net als mensen die niet goed kunnen barbecueën (17 procent). Uiteraard zijn dit altijd anderen en niet de ondervraagden zelf. Overigens geeft de helft van de ondervraagden aan zich nergens aan te ergeren, zij genieten dus altijd.

Een greep uit de antwoorden: ‘Mensen die de barbecue 15 minuten voor ze willen gaan grillen pas aansteken’; ‘slecht bereid vlees’, ‘als het donker gebakken is en niet gaar’, ‘dat je sommige gasten niet zelf kan laten barbecueën en omdat ze alles tegelijk op veel te hoge temperaturen het vlees laten verbranden en vanbinnen het nog niet gaar is’; ‘dat de buren niet weten hoe ze moeten barbecueën’, ‘dat je alsnog aan het koken bent... zou heerlijk zijn als het gedaan zou worden door iemand anders!’

BBQ-radar

De webshop in barbecuecatering ondervroeg niet alleen haar klanten, maar ondernam ook meteen actie op basis van de resultaten. Zo is op de BBQ-radar te zien aan de hand van een cijfer hoe geschikt het weer is voor een barbecue. Daarnaast biedt de cateraar ‘100 procent mooi weer garantie’. Dit houdt in klanten tot twee dagen voor de afgesproken datum hun barbecue gratis mogen verplaatsen naar een andere datum. Want het is voor niemand leuk als het slecht weer is tijdens een barbecue.

 
Lees ook
SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.