Bacon verovert Amerika

attachment-001_food-image-VLS6598I01

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro. Amerikanen gebruiken bacon voor alles. Er bestaan zelfs bacon-armbanden en baconpleisters.

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro.


Amerikanen gebruiken bacon niet alleen bij hun eieren maar gebruiken het ook als losse snack en als garnering over cake, donuts en snoep.


Internet

Op internet wemelt het daarnaast van bacontopics, zoals eetwedstrijden met bacon, baconserenades en baconrecepten. Een grote hit is bijvoorbeeld de Bacon Explosion, die door Charcutère Food op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.


Baconkoning

De baconkoning in Amerika heet Dan Phillips, alias de Captain Bacon. Vanuit zijn hoofdkantoor in Napa (CA) verkoopt hij talloze bacon-producten, zoals bacon popcorn, knapperige baconkoekjes en zelfs bacon-zeep, baconpleisters en bacon-armbanden. Op zijn website Bacon of The Month Club verkoopt hij alles wat met bacon te maken heeft.


Volgens nieuwszender CBS, verkoopt Phillips via de website bijna duizend kilo bacon per maand.

Lees ook:

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Bacon Explosion dé hit op internet (31 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bacon

Meer over
Lees ook
Jongeren eten wekelijks buiten de deur

Jongeren eten wekelijks buiten de deur

Jongeren eten het vaakst buiten de deur, maar geven daar per keer wel het minste aan uit.Dat blijkt uit onderzoek dat FoodService Instituut Nederland (FSIN) eind vorig jaar heeft laten doen. Van de generatie tussen de 18 en 36 jaar eet 29 procent minstens een keer per week buiten de deur. Het is daarmee de groep die het vaakst in bijvoorbeeld een restaurant...

Rabobank: Biologisch groeit harder dan markt

Rabobank: Biologisch groeit harder dan markt

De omzet in biologische voeding zal de komende tien jaar met gemiddeld 7 procent per jaar groeien.Die voorspelling doet de Rabobank in haar rapport “Organic Is Good for You”. Daarmee zal biologische voeding de komende jaren naar verwachting ongeveer drie tot vier keer zo snel groeien als de gehele voedingsmarkt. Rond 2025 zal het marktaandeel van biologisch...

Amersfoortse foodhall Amicitia na half jaar failliet

Amersfoortse foodhall Amicitia na half jaar failliet

De initiatiefnemer van Amicitia Food Village, de indoor foodmarket in de Amersfoortse koopgoot, heeft een half jaar na opening al faillissement aangevraagd.Eind juni werd het bedrijf door de rechtbank Utrecht failliet verklaard. Ondanks het faillissement is Amicitia nog wel open. Conflict met aannemer ‘Er was een conflict met de aannemer over een bedrag...