Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Filet americain_wikimedia

Foto: WIkimedia

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

De inmiddels 85-jarige Piet startte in 1964 met de slagerij. Al snel maakte de slagerij furore met de ossenworst en filet americain. In eerste instantie maakte slager de producten achterin de slagerij, maar vanwege de nieuwe, strengere hygiëneregels, verhuisde de productie in 1989 naar Abcoude. Beide producten worden ook aan groothandels, horeca en supermarkten geleverd. Bij de slagerij ligt alleen maar goed vlees in de schappen. “We willen dat er met aandacht gewerkt wordt, zodat het dier, en het vlees, krijgt wat het verdient”, aldus Peter op de website. Hij ging op 15-jarige leeftijd in de slagerij werken.

September 2021 besloten vader en zoon om met de slagerij te stoppen. Op 29 januari aanstaande sluiten ze de deuren. Ze hebben een opvolger gevonden in Arend ten Wolde. Dat was niet makkelijk vertelt Peter aan Het Parool. Arend gaat het bedrijf op dezelfde manier voortzetten. “De buurt heeft de diepe wens dat er niets aan de slagerij verandert en die respecteren we. Natuurlijk zal Arend er zijn eigen stempel op drukken, maar onze filosofie en het interieur zullen blijven zoals het was. Zo kunnen wij ook met een goed gevoel afscheid nemen.”

Bron: Het Parool

 

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 49

Vlees in de media - week 49

Slagers sluiten de deuren vanwege personeelstekort en/of hoge energiekosten, columniste over het taboe op vlees en diefstal van een rollade uit de grill. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

KNS start kerstcampagne voor de slager

KNS start kerstcampagne voor de slager

De feestdagen zijn een belangrijke periode voor de slager. Om hen te helpen klanten naar de winkel trekken start Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) een speciale kerstcampagne.

Berner Würstel

Berner Würstel

Gezien de naam van het product zou je niet zeggen dat de Berner Würstel het populairst is in Oostenrijk en een deel van Zuid-Duitsland. Toch zijn het de Oostenrijkers die de Weense dikkere knakworst, de Oostenrijkse Schubling of de Zwitserse Cervalas hebben aangekleed met Zwitserse Emmentaler kaas en met licht gerookt mager spek.