Alle babyvoeding plofkipvrij in 2014

25 juni 2013 Suzanne de Heer Foto: Wakker Dier

Vanaf begin 2014 zal er in Nederland geen babyvoeding meer te koop zijn met plofkip. Na Olvarit, Bonbébé, Etos en Kruidvat, laten ook supermarkten Albert Heijn en Jumbo weten dat de babyvoeding van het eigen merk plofkip-vrij wordt.

Albert Heijn vervangt eind oktober alle potjes babyvoeding van het huismerk door de 'Puur en Eerlijk' biologische variant. Jumbo gaat vrije-uitloopkip gebruiken, begin 2014 verwacht de keten deze wijziging in alle winkels te hebben doorgevoerd, meldt Wakker Dier.

Beste ingrediënten


Wakker Dier is erg blij met deze stappen: 'We vinden het een logische stap voor de babyvoedingproducenten, want voor baby's wil men toch alleen de beste ingrediënten en niet de goedkoopste. Bovendien krijgen veel kippen hierdoor een beter leven.'

Campagne


Wakker Dier voert sinds begin 2012 campagne voor een beter leven voor de kip. De stichting heeft veertig supermarkten en A-merken aangeschreven met de vraag de plofkip te vervangen door diervriendelijkere kip. Ook Olvarit en Bonbébé ontvingen een brief en Wakker Dier sprak Olvarit aan in een radiospot.

Altijd op de hoogte blijven?