Albert Heijn herkent zich niet in beschuldiging over plofkip

29 oktober 2013 Edwin Rensen

Albert Heijn herkent zich niet in de beschuldiging die Wakker Dier aan het adres van de grootgrutter heeft geuit. Een aantal grote supermarktketens heeft volgens Wakker Dier de 'plofkip' dit jaar vaker in de aanbieding gezet dan vorig jaar.

In een reactie zegt Albert Heijn alle Bonusacties van dit jaar te hebben vergeleken met dezelfde periode in 2012, meldt Distrifood. 'Onze conclusie uit deze vergelijking is dat het aantal acties met de reguliere kipfilet voordeelverpakking dit jaar niet meer is dan in 2012. We hebben er dit jaar ook bewust voor gekozen de kipfilet voordeelverpakking niet in de Hamsterweken aan te bieden. Daarnaast hebben dit jaar drie keer zoveel acties plaatsgevonden met scharrel- of biologische kipproducten als in 2012.'

Door het uitgebreide duurzame kipassortiment is Albert Heijn de grootste scharrel- en biologische kipverkoper van Nederland. Van al het in Nederland verkochte scharrel- en biologische kippenvlees wordt vijfenzeventig procent bij Albert Heijn verkocht, aldus AH. Volgende week komen daar nog eens vier nieuwe kipproducten met twee sterren van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming bij. (Bron: Distrifood)

Altijd op de hoogte blijven?