AH en Schuitema lonken naar delen Laurus

13 augustus 2012 redactie

Er zijn al diverse gegadigden voor delen van Laurus.AMERSFOORT - Albert Heijn en Schuitema hebben beide interesse voor delen van Laurus. Die heeft op last van de banken Edah en Konmar Superstores in de etalage gezet.

'Onze belangstelling gaat vooral uit naar de winkels van Konmar', aldus een woordvoerder. 'Wij zullen dat bij Laurus kenbaar maken.' Albert Heijn heeft bij monde van bestuursvoorzitter Dick Boer al interesse getoond in delen van Laurus. Volgens Boer is de markt voor voedingsmiddelen de laatste jaren sterk veranderd. 'Niet alleen supermarkten begeven zich op het terrein van voedingsmiddelen, maar ook bijvoorbeeld een drogisterijketen als Kruidvat. Daardoor verandert de markt sterk.''

Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte is Jumbo ook in de markt. Verder worden buitenlandse namen genoemd, zoals het Belgische Colruyt.

Laurus verwacht Edah en Konmar nog dit jaar te verkopen. Op de beurs werd enthousiast gereageerd op de plannen. De koers steeg ruim 13 procent tot 3,12 euro. De onzekerheid over het voortbestaan van Laurus is nu sterk verminderd, stelden beursanalisten vast.

Konmar telt nog 44 vestigingen en 4200 medewerkers. Edah is veel groter met 276 vestigingen en 7700 werknemers. Beide ketens hebben veel last van de prijzenslag die Albert Heijn in het najaar van 2003 ontketende. In zowel 2004 als 2005 daalde de omzet van het Laurus-concern met bijna 10 procent.

Lees ook:

Laurus wil af van Edah en Konmar

Altijd op de hoogte blijven?