Advocaat rijk door E.coli

13 augustus 2012 Lucien Joppen

SAN FRANCISCO - De Amerikaanse advocaat Bill Marler heeft een bloeiende praktijk opgebouwd. Zijn specialiteit? E.coli-besmettingen.

SAN FRANCISCO - De Amerikaanse advocaat Bill Marler heeft een bloeiende praktijk opgebouwd. Zijn specialiteit? E.coli-besmettingen.


Marler begon 15 jaar geleden met E.coli-zaken toen hij de belangen behartigde van de negenjarige Briana Kiner uit Seattle.


Kiner lag 40 dagen in coma na het eten van een besmette hamburger van de keten Jack in the Box. Uiteindelijk werden honderden ziek van de explosie, vier kinderen stierven.


300 miljoen dollar

Inmiddels heeft Marler's bureau, dat zes advocaten telt, ruim 300 miljoen dollar opgehaald voor zijn klanten. Marler strijkt hiervan tussen de 25 en 35 procent op.


Marler's mensen doen overigens ook andere zaken, zoals besmettingsgevallen door Salmonella, Hepatitis A, Shigella en Campylobacter.


De advocaat is trouwens wel bezorgd om de voedselveiligheidsstandaard in zijn land. Hij heeft de autoriteiten al uitgedaagd om strengere wetgeving te introduceren, zo meldt het persbureau Associated Press.


Kijk ook eens in onze HACCP-applicatie


Lees ook:

Weer vleesrecall VS om E.coli (15 januari 2008)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over E.coli

Heeft u zich al aangemeld voor ons vleescongres? Klik hier voor het programma en aanmelding


Altijd op de hoogte blijven?