Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Grote grillworsttest_logo

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.

Grillworst is een belangrijk product in de slagerij. De grillworsten van slagers die meedoen aan deze vakwedstrijd krijgen het oordeel van een vakjury over hun product. Hierbij wordt onder andere gelet op op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De jury bestaat in 2022 uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, de winnaar 2021 Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht.

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks voor haar leden organiseert. Slager Han Braamskamp won de laatste editie. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy en de Lekkerste bal gehakt. Aanmelden voor deze vakwedstrijden kan op de website van KNS.

 

 

Lees ook
Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Wie het ambacht van worst maken écht onder de knie wil krijgen kan bij SVO food academy een opleiding volgen voor Meester Worstmaker. In zes trainingen leert worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. “Je producten moeten vakmanwaardig zijn.”