Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Grote grillworsttest_logo

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.

Grillworst is een belangrijk product in de slagerij. De grillworsten van slagers die meedoen aan deze vakwedstrijd krijgen het oordeel van een vakjury over hun product. Hierbij wordt onder andere gelet op op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De jury bestaat in 2022 uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, de winnaar 2021 Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertise Centrum voor het Slagersambacht.

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks voor haar leden organiseert. Slager Han Braamskamp won de laatste editie. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy en de Lekkerste bal gehakt. Aanmelden voor deze vakwedstrijden kan op de website van KNS.

 

 

Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...