157.000 handtekeningen sluiting slachthuis

dierenrecht-bannerwebsitehelpdevarkens710x444v1-zondertekst

Een petitie om het omstreden varkensslachthuis in het Belgische Tielt definitief te sluiten heeft in iets meer dan een week 157.000 handtekeningen in Nederland en België opgeleverd, maakte Animal Rights vrijdag bekend.

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet de activiteiten bij het slachthuis vorige week stilleggen nadat er gruwelijke misstanden waren vastgesteld. De directie van het slachthuis, onderdeel van de Debra-Group, stapte daarop naar de rechter om de sluiting aan te vechten. De Raad van State heeft zich vrijdagochtend over de zaak gebogen, maar de uitkomst is nog onbekend.

Vorige week bracht Animal Rights beelden naar buiten van medewerkers die de varkens zwaar mishandelen. Het vlees werd ook door Nederlandse keurslagers verkocht. Maar om welke slagers het gaat wil de keurslagersorganisatie niet zeggen.

Maandag houdt Animal Rights, samen met andere dierenorganisaties, een protestactie bij het slachthuis.

Lees ook
CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

Er is een lichte daling van het aantal varkens. Tegelijkertijd blijft het aantal runderen gelijk. Dat blijkt volgens het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021. Ook zijn er minder schapen en kippen.

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

De voorstelling is een combinatie van projecties, filmbeelden en een slager die een varken uitbeent. Met de voorstelling willen de makers het verhaal van de voedselindustrie schetsen.

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer open

Slachthuis Gosschalk mag weer slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het nieuwe plan van aanpak van het slachthuis goedgekeurd en het slachthuis mag onder strenge voorwaarde weer open.