112BHV.nl introduceert BHV-cursus voor food en horeca

DOETINCHEM - BHV volgen via de eigen pc? Het kan nu met de nieuwe cursus 112bhv.nl.

 

DOETINCHEM - BHV volgen via de eigen pc? Het kan nu met de nieuwe cursus 112bhv.nl.

Een collega die zich verwond, een klant die onwel wordt of een brandmelding. Dat kan natuurlijk gebeuren. Op zo’n moment komt de bedrijfshulpverlener in actie. Een bedrijfshulpverlener is een werknemer die precies weet wat er moet gebeuren en speelt een belangrijke rol bij het verlenen van eerste hulp, het bestrijden van een beginnende brand en het ontruimen van het bedrijf.

 

Arbeidsinspectie

Vanuit de Arbowet is de werkgever verplicht minimaal één persoon aan te wijzen als bedrijfshulpverlener. De werkgever kan een hoge boete krijgen van de Arbeidsinspectie als hij geen bedrijfshulpverlener in dienst heeft. Ook de uitkering van schadevergoeding door verzekeraars kan gevaar lopen.


Volwaardig bhv-er

De cursus bedrijfshulpverlening via www.112BHV.nl leidt in korte tijd op tot volwaardig bedrijfshulpverlener. De cursus is geschikt voor het halen of verlengen van het BHV-certificaat. Het lesmateriaal van 112BHV.nl is op maat gemaakt en afgestemd op de verschillende sectoren. Sinds 1 januari 2008 biedt 112BHV.nl ook BHV-cursussen voor food en horeca.

 

Praktijk

 

De cursist volgt de theorie via zijn of haar eigen pc. Op een moment dat het hem of haar uitkomt. Ook het tempo en de volgorde waarin de cursist de cursus doorloopt, heeft hij of zij zelf in de hand.

Alle onderwerpen worden duidelijk in beeld gebracht met foto’s en videobeelden. Door gesimuleerde praktijksituaties leert de cursist welke handelingen hij moet verrichten.


Reanimatie

Zodra de cursist de theorie heeft afgerond, ontvangt hij of zij een uitnodiging voor een praktijkbijeenkomst. De cursist kan zelf bepalen waar en wanneer hij of zij de praktijk wil volgen. In één dagdeel leert de cursist de kneepjes van reanimatie, diverse verbanden aanleggen en een beginnende brand bestrijden. www.112bhv.nl is een initiatief van Reed Business in Doetinchem.

 

Voor meer informatie: www.112bhv.nl of bel Monique Peters (0314) – 349399.

Lees ook
Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”