102 miljoen verkochte pakjes voorverpakte Parmaham

8 december 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Pixabay

Met 102 miljoen verkochte pakjes voorverpakte Parmaham gemaakt van 2 miljoen hammen was 2021 een uitstekend jaar. Dat blijkt uit cijfers van Consorzio del Prosciutto di Parma. “En dat ondanks corona”, aldus het Consorzia.

Italië was de belangrijkste markt voor Parmaham. Hier gingen zo’n 30 miljoen pakjes over de toonbank, een stijging van 12 procent. De overige 72 miljoen werden in het buitenland afgezet. Dat was een toename van 3 procent.

Europese markt

Europa bleef volgens het Consorzio de belangrijkste afzetmarkt. Ongeveer 86 procent van de voorverpakte parmaham kwam terecht op de Europese markt. Dit is inclusief de afzet in Italië. Ruim een kwart van de voorverpakte parmaham ging naar de Verenigde Staten, een toename van 10,4 procent.

Nederland

Nederland staat met 3,4 procent op de zevende plaats van afzetmarkten voor voorverpakte parmaham. Ons land volgt de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Australië. De export naar Nederland groeide met 4,7 procent. 81 procent van de parmaham die werd afgezet in Nederland was voorverpakt. Het aandeel voorverpakt in 2021 bleef stabiel terwijl de verkoop van hele hammen met 32 procent groeide.

Bron: Consorzio del Prosciutto di Parma

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?