100 Keurslagers verkopen duurzaam varkensvlees

13 augustus 2012 Edwin Rensen

HAARLEM - Een kleine honderd Keurslagers met Milieukeur verkopen vanaf vandaag varkensvlees dat bijdraagt aan duurzame sojateelt.

HAARLEM - Een kleine honderd Keurslagers met Milieukeur verkopen vanaf vandaag varkensvlees dat bijdraagt aan duurzame sojateelt.

Directeur Generaal Annemie Burger (foto) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kocht in Haarlem het eerste pond van slager Van der Geest. Burger: ‘Het gaat hier om een duurzaam kwaliteitsproduct dat goed is voor mens, milieu en economie. Zowel de varkenshouder als de veevoerproducent krijgt een eerlijke prijs voor de geleverde inspanningen, hier en in Brazilië. Bovendien is het vlees erg lekker en goed betaalbaar.’

De Milieukeurketen: vlnr: Ruud Bakker, Directeur Vereniging van Keurslagers (VVK), Mevr. A. Burger, Directeur Generaal LNV , Dhr. A. Baars, Voorzitter Vereniging van Keurslagers, Dhr. H. Verhoeven, Milieukeur varkenshouder 'De Hoeve' , Dhr. Antonio Deitos, Sojateler (agrariër) uit Brazilië

De (ongecastreerde) varkens krijgen voer van sojaboeren die duurzaam telen. In totaal gaat het om 3500 ton soja op jaarbasis. Ondersteuning van duurzame sojateelt is uniek in de vleessector. De Keurslagers met Milieukeur lopen hiermee voorop in de retail. Varkenshouders van De Hoeve leveren het vlees dat niet alleen duurzamere sojateelt ondersteunt maar ook het Milieukeur draagt. De Hoeve werkt al vele jaren aan duurzame innovatie in de varkenshouderij. Een groeiend aantal varkenshouders, vleesgroothandels en Keurslagers hebben de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met Stichting Natuur en Milieu en Solidaridad aan verduurzaming van de sojateelt. Bij dit proces kregen zij financiële steun van Stichting DOEN.

 

Altijd op de hoogte blijven?