Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’

10 december 2021 Wendy Noordzij

Een zo efficiënt en compact mogelijke indeling. Dat was de grote wens van slager Klaas van Hoof, eigenaar van Slagerij Traiteur van Hoof, voor de inrichting van Vershof de Beerzen in Middelbeers. “In alle drie onze vestigingen verkopen we ongeveer hetzelfde assortiment. In de dorpswinkel in Middelbeers is de ruimte beperkt. Het was best een uitdaging om alles kwijt te kunnen, maar met hulp van Emondt KMI Fresh Food Interiors is dat uitstekend gelukt.”

Klaas van Hoof is 21 jaar geleden met Slagerij Traiteur van Hoof in Eindhoven gestart. Hij onderscheidt zich door meer dan 80 procent van het assortiment zelf te maken. ‘In onze ogen zorgt dat voor de beste kwaliteit. Onze rauwe ham en rookvlees zouten, roken en drogen we zelf volgens een proces dat uniek is voor de regio Eindhoven. We beschikken over een eigen zouterij/rokerij. Daardoor hebben wij de controle over het zoutgehalte, onze eigen smaak en natuurlijk de kwaliteit waar wij garant voor willen staan.’ Daarnaast verkoopt Van Hoof allerlei zelfgemaakte maaltijden en traiteurproducten. Van vleesgerechten tot tortilla’s en van gehaktballen tot diverse snacks.

Toen de slager in Middelbeers zijn deuren sloot, besloot Van Hoof de mogelijkheden te onderzoeken om daar iets te beginnen. “Bakkerij De Beerse Bakker had dezelfde plannen en wilden graag samen werken met een slager om samen een vershof te starten. Dat idee sprak mij erg aan.”

Twee filialen in zeer korte tijd

Emondt_Slagerij van Hoof_adv VLM 8-2021_2

Via via hoorde Van Hoof dat er een vershof leegstond in Best. “We wilden kijken of we misschien het interieur van deze slagerij konden overnemen en naar Middelbeers konden verplaatsen. Uit contact met de verhuurder bleek dat er al plannen lagen om weer een vershof te starten. Bakkerij Floor van Lieshout was al ingestapt en hij zocht nog een slager. Zodoende hebben we in zeer korte tijd niet één, maar twee nieuwe filialen geopend. De locaties zijn wat mij betreft ideaal. Middelbeers ligt samen met Eindhoven en Best in een mooie driehoek.’

De slager gelooft echt in het vershof-concept. ‘Het grote voordeel is dat je het aanbod van de bakker en de slager met elkaar kunt combineren in één winkel. Dat zorgt voor gemak voor de klanten, die nu uit een veel completer assortiment kunnen kiezen en hiervoor maar één winkel hoeven te bezoeken. Als ze bij de bakker een lekker broodje kopen, dan kunnen ze bij ons gelijk heerlijk vers beleg meenemen. Dat is een hele mooie combinatie. Bovendien wordt in Middelbeers naast brood en gebak ook nog groente, fruit en kaas aangeboden. Hier kunnen klanten dus echt voor al hun boodschappen terecht.’

Uitdaging

In Best heeft Van Hoof heel veel ruimte tot zijn beschikking, maar dat geldt niet voor Middelbeers. “Op dat gebied lag er een flinke uitdaging. Ik wilde graag een zo efficiënt en compact mogelijke indeling, zodat we ons complete assortiment kunnen presenteren. Het was best lastig om alles kwijt te kunnen, maar dat is uiteindelijk heel goed gelukt.”

Daarnaast had hij nog een andere wens: zelfbediening. “In Best heb ik daar hele goede ervaringen mee, vandaar dat ik dit ook graag in Middelbeers wilde hebben. In Eindhoven hebben we nog geen zelfbediening, deze winkel is hier nog niet op ingericht. Bij een volgende verbouwing gaan we daar zeker verandering in brengen.”

Wensen realiseren

Emondt_Slagerij van Hoof_adv VLM 8-2021_3

Emondt KMI Fresh Food Interiors, die de verbouwing heeft uitgevoerd, heeft alle wensen van de slager kunnen realiseren. “Ik had nog niet eerder met dit bedrijf samengewerkt en ben heel tevreden over het eindresultaat”, vertelt Van Hoof enthousiast. “Zij hebben ons veel werk uit handen genomen. Het traject is heel soepel verlopen. We zijn samen met de familie Bressers naar Emondt KMI in Apeldoorn geweest. Daar hebben we alles doorgesproken op het gebied van indeling, routing en stijl. Aan de hand daarvan is de tekening gemaakt en hebben we de kleuren gekozen. Het is fijn dat we samen met de bakker voor één inrichter hebben gekozen in plaats van voor twee verschillende bedrijven. Hierdoor ontstaat er meer eenheid in de uitstraling.”

De slager is heel tevreden over zijn drie vestigingen. “Ze zijn allemaal heel verschillend. In Eindhoven hebben we echt nog een traditionele slagerswinkel met aangrenzende werkruimte. In Best hebben we naast het standaard assortiment een ruime keus aan belegde broodjes. Ook hebben we hier bijvoorbeeld een vriezer staan met allerlei verschillende soepen. In Middelbeers hebben we een heel gezellige dorpswinkel. Hier is behoorlijk veel vraag naar vers vlees, beleg en salades.”

Emondt KMI logo_kleinEmondt KMI
Prinsenweide 13-25
7317 BA Apeldoorn
(055) 521 5833
www.emondt-kmi-freshfoodinteriors.nl

Altijd op de hoogte blijven?