Als voorloper in de verpakkingsindustrie, is MULTIVAC al jaren bezig om haar klanten alternatieve plastic-besparende verpakkingsmogelijkheden aan te bieden. Er zijn genoeg mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen op het gebied van plastic besparen en recyclen zonder te tornen aan de houdbaarheid van verse vleesproducten en nog steeds op te vallen in het supermarktschap!

Neem bijvoorbeeld de wraps van Santa Maria. Die zaten eerst altijd in vrij dik plastic, nu is de topseal vervangen door papier. Ziet er nog steeds heel aantrekkelijk uit. Santa Maria is de 'Coca Cola' onder de wraps, dus het is goed dat zij laten zien dat het kan.

Directeur Tim Hage: "Het imago van plastic is slecht, omdat mensen al snel het beeld van de 'plastic soep' in de oceanen voor zich zien. Dat is ook een groot probleem, maar plastic stelt ons anderzijds wel in staat om houdbaarheid te creëren waardoor onze klanten over grote afstanden kunnen distribueren en derving wordt tegengegaan. Nog altijd wordt wereldwijd een derde van ons voedsel weggegooid. Voedingsmiddelen die we op een gegeven moment besloten niet meer te verpakken, zoals komkommers, bedorven veel sneller en konden de prullenbak in. Het is ons er vooral aan gelegen om kansrijke verpakkingsalternatieven te bieden en te zorgen dat de recyclebaarheid omhooggaat."

Altijd op de hoogte blijven?