Epos ondersteunt het ambacht met nieuwe gerechten en smaken

26 november 2020

De Drentse slager Gerard Dijkstra creëert nieuwe smaken en producten met behoud van het oude ambacht. De hulp van rayonmanager Severien Reinders van Epos komt daarbij steeds als geroepen. Zo doen moderne bereidingen hun intrede in de oude veenkoloniën.

Gerard Dijkstra is vierde generatie slager in Nieuw-Weerdinge, vlakbij Emmen. Onlangs besloot hij minder te gaan slachten. “Ik houd van het slachten, uitbenen en verwerken van mooi vlees, maar ik word wat ouder. Mijn schoonzoon wil de zaak overnemen, maar hij wil niet werken zoals ik het tot nu toe deed. Geen tien koeien en veertig varkens per week in piekperioden. Het was kiezen tussen uitbreiden of rustiger aan doen. Nu slacht ik alleen voor de zaak en enkele boeren. Prima zo.”

In de winkel verkoopt Dijkstra samen met zijn vrouw Willeke en twee medewerksters wekelijks ongeveer een halve koe en zeven varkens. Klanten komen van heinde en verre naar Nieuw-Weerdinge, een voormalige veenkolonie, met 3385 inwoners. Dijkstra ontvangt wekelijks zo’n 400 tot 450 klanten. “Ze komen vooral voor de ambachtelijke kwaliteit”, stelt Dijkstra nuchter vast. Modernisering zoekt hij niet op maar die komt natuurlijk wel op z’n pad. Zo begon de schoonzoon onlangs met de webshop, die langzaamaan meer bekendheid krijgt.

Blijven verrassen

Zijn vrouw en medewerksters kijken ook vooruit en verzorgen nieuwe producten; van hapjes tot gerechten en maaltijden. Ze krijgen het er steeds drukker mee, glimlacht Dijkstra. “Als Severien Reinders van Epos langskomt, staan ze al gauw allemaal in de keuken, om gerechten uit te proberen en te proeven. We laten de klanten ook proeven. Slaat het aan, dan komt het – soms tijdelijk – in het assortiment. We willen klanten blijven verrassen.” Door corona heeft de slager amper feestjes met buffetten of barbecues verzorgd, maar het team verwacht met de feestdagen veel gourmet- en hapjesbestellingen.

En zo staan in de toonbank, naast het ruime assortiment vers vlees, heerlijke maaltijden: van Hollandse pot tot Italiaans en Oosters, soepen en diverse (toast)salades. Want impulsaankopen zijn hier net zo welkom als elders. Onlangs bedacht Severien een tongstrelend recept met Hampotpourrisaus. In september kregen klanten bij een kilo rundvlees een blikje Simply Spices stoofvleeskruiden cadeau. Simply Spices doet het sowieso goed in de winkel, met als topper de bami- en nasikruiden. Gemarineerde vleesproducten worden ook grif verkocht. Dijkstra is blij met Epos: “Hebben we een vraag, dan helpen ze ons snel en goed. Epos kwam als eerste met een allergievrije lijn en daar is steeds meer vraag naar. Ook dat kwam als geroepen.”

Severien Reinders

Epos_Severin Reinders

Severien Reinders is rayonmanager Friesland, Groningen en Drenthe. Zij is opgegroeid als slagersdochter. “Ik heb passie voor het ambacht. Goed vlees, samen met de juiste aandacht en bewerking, vormen de basis van een pure smaakbeleving.”

Weekaanbiedingen

Sinds twee jaar krijgen klanten in december een folder plus vier weekaanbiedingen voor januari. Echt nodig is het niet, het blijft gewoon druk, zegt Dijkstra: “Epos doet het eerste kwartaal extra veel met marinades en oliën, die acties bekijken we zeker. Komt Severien met een goed idee, dan doe ik graag mee. Als het loopt is dat toch mooi.” 

Service van Epos

  • Voor het wildseizoen biedt Epos de Neven Food Inspiratie Box met drie smaakvolle sauzen met zacht gegaard vlees: hazenpeper, kippenragout en Bieze rode kool.
  • De speciale najaarsactie ‘5 + 1’ op: Chinese Roadsteak gekruid, Hamburgercombi, Kruidencrème, Delicatesse Braadgrillkruiden
    en -Juspoeder, en Slagersgehaktballenmix.
  • Kies uit honderden fijne recepten voor elke tijd van het jaar op de website, of bel de rayonmanager.
Zie www.epos-specerijen.nl

epos_logo

Epos
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
www.epos-specerijen.nl

Recept

Epos_Dijkstra feestsalade

Dijkstra’s Feestsalade

Nodig

  • 1000 gram Hampotpourrisaus (08073K)
  • 500 gram gekookte ei in stukjes
  • 400 gram hamreepjes
  • 200 gram geblancheerde prei (fijn gesneden)  
  • 200 gram augurkstukjes

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar en presenteer dit geheel in een mooie schaal of verdeel dit in saladebakjes. Lekker op een toastje bij de borrel.

Altijd op de hoogte blijven?