Na Urk en Emmeloord is Vershuys Heerde de derde slagerij met oersterk concept

7 mei 2024 Koos Groenewold
Chris Kamer van Vershuys Urk is trots: toen zijn jongere zwager Jacob en diens vriend Hessel bij hem kwamen omdat ze de formule van zijn Vershuys als zelfstandige ondernemers in Emmeloord wilden doorvoeren, zei hij gelijk ja. “Ik heb er uitstekende compagnons bij.”

“Jacob verdiende hier op z’n veertiende al zakgeld en kwam later in dienst,” zegt Chris. “Dit jaar rondt hij z’n SVO-opleiding af. Hessel is gediplomeerd kok. Samen runnen ze ondertussen ook al twee jaar hun Vershuys in Emmeloord.” 

Dus nu hebben de drie eigenaren drie bedrijven. Het derde bedrijf, Vershuys Heerde, werd op 5 april feestelijk geopend. Dat feest werd een week later nog eens stevig overgedaan met de Foodtruck van Epos. Jacob: “Veel slagerijen kampen met gebrek aan goed personeel. Wij krijgen door een derde zaak meer ‘massa’ en we bereiden ineens de basis voor drie zaken. We hebben een eigen worstmakerij en we koken echt alles zelf vers, zodat onze klanten een maaltijd krijgen die precies zoals thuis is. Het kost tijd en dat is het ons waard.” 

Epos Vers Festival ‘24

Zet vast in je agenda, de tweede editie van het Epos Vers Festival is zondag 15 september. Daar wil je toch bij zijn? Houd de website en socials van Epos in de gaten.

In Emmeloord gaan ook 1300 broodjes per week over de toonbank. Per locatie verschilt het aanbod. Jacob: “Zaken als soepen, salades en vleeswaren lopen overal goed. Urk heeft meer andere versproducten erbij, Emmeloord kent meer tweeverdieners voor de maaltijden, in Heerde zullen we juist meer vers vlees verkopen.”

Epos Versfestival (© Epos)

Epos rayonmanager Maurijn van der Werf is superenthousiast. “Het liep geweldig met de foodtruck in Heerde. Druk! Jacob en Hessel verkopen prachtig vlees, zuiver van Nederlandse bodem. Ze koken heerlijk, de winkel is prachtig en ik denk dat de Heerdenaren hier heel blij mee zijn. Petje af voor Hessel en Jacob. Extra leuk vind ik dat we alle drie ongeveer even oud zijn en samen van alles uitdenken, het is altijd een wisselwerking. Ik kom gewoon maandelijks met wat nieuws. Epos komt al vanaf het begin bij het Vershuys Urk, vervolgens in Emmeloord en nu ook in Heerde. Ik vind niets mooier dan ondersteuning bieden, inspireren en te innoveren. Zo houden we samen de slagersbranche in stand.” 

Korte lijntjes

Vershuys Heerde Epos (© Koos Groenewold)

Dat samenwerken vinden ze alle drie mooi. Hessel: “Met Epos producten als basis kunnen we de kwaliteit van onze eigen producten verhogen. We gebruiken marinades, droge kruiden, paneermeel, sauzen, noem maar op.” Dat bevestigt Jacob. “Je hebt niet altijd tijd om zelf wat te bedenken. Maurijn heeft tien jaar slagerij-ervaring, hij heeft vakkennis en daar maken we heel graag gebruik van. We appen, bellen en ‘sparren’ met elkaar, lekker korte lijntjes. Daarom hebben we Maurijn gevraagd om met de Epos foodtruck onze opening extra onder de aandacht te brengen. Voor Emmeloord bedacht hij de ‘smulsloffen’ en die lopen zo goed dat we die ook in Heerde wilden introduceren om op een originele manier te showen dat we dagelijks de lekkerste broodjes hebben.”

“Een hele eer”, glundert Maurijn. “Vanwege de drukte waren wij er met ons drieën. Het was prachtig weer en daarom en lieten we consumenten uiteindelijk truffelspiesjes en gevulde bavette lolly’s voor de barbecue proeven. Die werden enthousiast ontvangen.” Kortom, het zal Heerde niet ontbreken aan uitstekend vlees en smakelijke gerechten, veel keus en variatie. Aan het Vershuys zal het niet liggen. 

Epos zet alles op zijn kop!

Koop 5 sauzen en krijg er 1 gratis. De keuze is reuze. Klik hier of neem contact op met jouw rayonmanager.

Naar de actie

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?