Nieuw ontworpen recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen diverse supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Het werkt als braille; hiermee kunnen afvalverwerkers plasticsoorten machinaal van elkaar scheiden. Deze oplossing is het resultaat van een samenwerking van Bond Seafood en MULTIVAC met FiliGrade, de ontwikkelaar van CurvCode. Ook voor verpakkingen van vlees(waren) is deze innovatie baanbrekend.

Minder milieubelasting

Bond Seafood nam het initiatief om gezamenlijk een tray te ontwikkelen die minder milieubelasting oplevert. Marcel Bond: “Na een intensieve voorbereiding, waarbij het team van MULTIVAC voortdurend met ons heeft meegedacht en getest, is het prachtig dat wij de eerste (vis)producent zijn die aan deze innovatie op afvalscheidingsgebied meewerkt.  Bij diverse supermarkten liggen vanaf nu trays met bijvoorbeeld gerookte makreel en haringfilets in de schappen.”

Mart de Koning van MULTIVAC, over CurvCode: “Wij werken graag mee aan duurzame (milieu)oplossingen. Wij denken mee, testen en finetunen de verpakking en de machines. Dit initiatief, met Bond Seafood en FiliGrade, met ondersteuning van de retailmarkt, is een mooi voorbeeld van een win-winsituatie.”

Nieuwsgierig? Lees verder!

Altijd op de hoogte blijven?