Veel slagers kiezen voor speciaal afhaalpunt of drive-in

Stronkhorst-Lianne-bezorgen

Ieder jaar zijn er rond Kerst lange wachtrijen in de slagerij. Door de coronamaatregelen moeten slagers zoveel mogelijk proberen om de drukte te spreiden. Daarom wordt dit jaar veelal voor een afhaalpunt of speciale drive-in gekozen, zoals bij Slagerij Bouma in Steenwijkerwold, Slagerij Hofman in Winschoten en Keurslagerij Spijkerman in Akkrum.

Slagerij Bouma in Steenwijkerwold heeft iets totaal nieuws om bestellingen voor de feestdagen op te halen: de gourmet drive-in. ‘Voor de kerstdagen verkopen we veel gourmet- en (winter)barbecueschotels, salades, hapjesschotels en specialiteiten als rollades, varkenshaasjes en andere specialiteiten’, vertelt Agnes Bouma aan de Steenwijker Courant.

‘Dit jaar kunnen we niet teveel mensen in de winkel hebben om de bestellingen af te halen. Daarvoor organiseren we de gourmet drive-in.  Vooral nu mensen thuis moeten blijven met de feestdagen, willen we het iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken.’

Gourmet drive-in

De gourmet drive-in is op donderdag 24 december van 8.30 tot 16.00 uur geopend. Iedereen kan vooraf bestellen, net als anders. Maar in plaats van de bestelling in de winkel op te halen, kunnen nu de bestellingen buiten worden meegenomen. Donderdag 24 december staat er een grote koelwagen op het grote parkeerterrein van SV Steenwijkerwold. De bestellingen worden vanuit de koelwagen bij de auto van de klant gebracht en daar kan worden afgerekend. Op deze manier hoeft niet iedereen naar onze winkel te komen.

De ondernemers hebben de naam gourmet drive-in gekozen, omdat ze jaarlijks met Kerst altijd heel veel gourmetbestellingen hebben. Maar niet alleen voor gourmetbestellingen kunnen klanten bij Slagerij Bouma terecht. Er zijn ook verschillende mini-buffetten en braadsleegerechten verkrijgbaar. Deze hoeven alleen maar even in de oven opgewarmd te worden.

Kerstborrelbox

Speciaal voor bedrijven heeft de familie Bouma de kerstborrelbox in het leven geroepen. ‘Bedrijven kunnen hun medewerkers geen kerstborrel aanbieden, maar ze kunnen ze wel verrassen met deze box, vol lekkere hapjes om thuis van te genieten en eventueel aan te vullen met een drankje.’ Daarnaast is er ook veel keus in kerstpakketten vol verse, eigengemaakte streekproducten.

Kerst drive-in

Slagerij Hofman in Winschoten houdt woensdag en donderdag een Kerst drive-in. Klanten kunnen hun bestelde producten afhalen bij de worstenmakerij. Het betalen van de producten kan via een mobiel pinapparaat. Wie nog geen bestelling heeft geplaatst, maar wel vleesproducten mee naar huis wil nemen, kan de auto parkeren aan de zijkant van het pand.

‘We kunnen voor hen dan geen schalen meer op maat maken, maar we zorgen wel dat er voldoende in de vitrine ligt om een smakelijke Kerst te houden’, aldus Andre Hofman. ‘We hopen zo de drukte voor iedereen te spreiden en toch een leuke ervaring te bieden.’ In de slagerij aan de Synagogepassage 12 in Winschoten kan men niet terecht voor het afhalen van de bestellingen, wel voor een speciaal stukje vlees of andere specifieke zaken.

Afhalen bij worstmakerij

Keurslager Spijkerman in Akkrum pakt de kerstbestellingen op een soortgelijke manier aan. En dat is volgens de ondernemers hard nodig. ‘Vorig jaar op de dag voor kerst stond buiten een wachtrij van circa veertig mensen. In de huidige 1,5 meter-samenleving kan dit niet meer. Dat betekent dat we de zaken dit jaar anders gaat aanpakken’, vertellen de ondernemers aan Akkrum.net.

Daarom kunnen alle bestellingen, die vooraf zijn betaald, worden afgehaald bij Spijkerman’s worstmakerij op de Parse 15 in Akkrum. Hiervoor wordt gewerkt met tijdsblokken van een half uur.  Om alle bestellingen gereed te maken en alles in goede banen te leiden is de Keurslagerij woensdag de hele dag gesloten. De slagerij is donderdag geopend voor klanten, die artikelen willen hebben, die niet van tevoren besteld konden worden, zoals vleeswaren, biefstuk, varkenshaas en niet te vergeten de Friese droge worst.

 
Lees ook
‘Het poeliersambacht mag niet verloren gaan’

‘Het poeliersambacht mag niet verloren gaan’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren.

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?