Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.
Drie jaar geleden was Annemarie op zoek naar een nieuw bijbaantje voor de zaterdag. De slager in haar dorp zocht een verkoopmedewerker en Annemarie werd aangenomen. “Ik volgde toen nog de opleiding SPW en ik dacht dat ik werken met kinderen het einde zou vinden”, vertelt ze. “Het was ook leuk, maar niet zo leuk als het werk in de slagerij. Daar kwam ik elke dag voldaan en vol positieve energie van thuis. De omgang met klanten is gezellig en het werk is heel afwisselend. Ik mocht steeds meer doen in de winkel, ik kreeg volop vertrouwen en ik voelde me onderdeel van de familie die de slagerij runt. Toen ik de kans kreeg om fulltime in dienst te komen, greep ik die met beide handen aan.”
Zelfverzekerder in de winkel
Haar werkgever stelde wel de voorwaarde dat Annemarie de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker slagerij bij SVO ging volgen. In september ging die van start en Annemarie is enthousiast. “Ik leer nu het verhaal achter het vlees kennen”, zegt ze. “Ik kan vragen van klanten daardoor beter beantwoorden en hoef niet steeds eerst navraag te doen bij collega’s. Bovendien weet ik nu veel meer van kwaliteit en logistiek en ken ik de snijd- en bereidingstechnieken. Het is goed dat je tijdens de opleiding buiten je eigen bedrijf gaat kijken. Zo kun je eventueel verbeteringen doorvoeren in je eigen winkel. Zelf merk ik vooral dat ik zelfverzekerder in de winkel sta, doordat ik meer kennis heb. De theorie die ik op school leer kan ik meteen toepassen in de praktijk.”
Vervolgopleiding
Annemarie wil na haar opleiding graag verder leren over het slagersvak. Ze denkt na over de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij of de mbo 3-opleiding Verkoopspecialist slagerij. “Het hangt ervan af wat mijn werkgever het beste vindt”, zegt ze. “Mij lijkt het leuk om allround te worden en ook meer productiewerk te kunnen doen. We maken in onze slagerij nog veel zelf en ik wil daar meer over leren. Maar me verder specialiseren in de verkoop spreekt me ook aan. Wat het ook wordt: ik heb geen seconde spijt van mijn overstap naar de slagerij. Elke dag ga ik met heel veel plezier naar mijn werk.”
SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl |
twitter: @SVO_Opleidingen