Rachelle Possen werkt met veel plezier in de binnendienst van Meatstreet, leverancier van vlees aan horecabedrijven. Omdat ze tijdens haar werk kennis over vlees miste, volgde ze de uitgebreide training Vleeskennis bij SVO vakopleiding food. “Ik heb een bredere blik op vlees gekregen.”

Als medewerker van de binnendienst van Meatstreet, is Rachelle de spil tussen klanten, de productieafdeling en de chauffeurs die bestellingen bezorgen. “Wij controleren de bestellingen van klanten, zetten ze door naar de productie en zorgen dat ze bij klanten geleverd worden”, vertelt ze. “Een leuke, drukke baan, maar tijdens mijn werk merkte ik regelmatig dat ik niet genoeg kennis over vlees had. Als klanten een specifieke vraag hadden, moest ik eerst informatie opvragen bij de productieafdeling. Om klanten beter te kunnen adviseren, besloot ik daarom de training Vleeskennis bij SVO te doen, een cursus van twaalf dagdelen.”

De training bleek een schot in de roos. De deelnemers kwamen uit verschillende branches en zo kwam er een breed scala aan onderwerpen aan bod. “De trainers waren bovendien enorm aardig en barstten van de vakkennis”, zegt Rachelle. “We mochten alle mogelijke vragen stellen en de hele keten rond vlees werd besproken. De herkomst van de dieren, hun voeding, de manier waarop ze opgroeien, het slachten, het portioneren. We mochten vlees snijden – veel moeilijker dan het lijkt! -, we leerden vleesdelen herkennen en we leerden waar de delen voor gebruikt worden. We bereidden verschillende vleessoorten en mochten zelf een kip ontleden en portioneren. Het was een combinatie van theorie en praktijk en dat maakte de training heel boeiend.”

Rachelle kreeg in de loop van de training steeds meer respect voor vlees. “Het was een openbaring om te leren waar het vandaan komt en wat erbij komt kijken om te zorgen dat Meatstreet het aan klanten kan leveren”, zegt ze. “In mijn werk helpt deze kennis me enorm. Ik kan klanten nu zelf goed advies geven. Ik weet bijvoorbeeld wat de kwaliteitsverschillen tussen vleessoorten zijn en als een product uitverkocht is, ken ik de beste alternatieven. Dat zorgt ervoor dat ik een stuk zelfverzekerder in mijn werk sta.”

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van 
mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak. 
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?