Rotterdam krijgt eerste foodmarkt van Nederland

5 juni 2013 Suzanne de Heer

De eerste overdekte foodmarkt van Nederland wordt gerealiseerd in Rotterdam: Markthal Rotterdam. De bouw is in 2009 al begonnen en de verwachte oplevering vindt plaats medio 2014.

In de overdekte markthal worden 100 versunits gerealiseerd, van 20 vierkante meter per stuk. Hier kunnen ongeveer zestig vers-ondernemers zich vestigen. Daarnaast komen er twintig units beschikbaar voor food en foodgerelateerde winkels en zes units voor horecavestigingen.

Supermarkt


Onder de markt met de units komt een vestiging van supermarkt Albert Heijn, een Etos en een Gall & Gall. Boven de markt worden in totaal 228 appartement gemaakt, waarvan er 126 te koop zijn en 102 te huur. De hal wordt gebouwd aan de Binnenrotte, grenzend aan de grootste buitenmarkt van Nederland.

Buitenlands voorbeeld


In Nederland bestaan er voor de rest nog geen overdekte markthallen. In het buitenland zijn echter  veel voorbeelden te vinden, zoals in Barcelona, Stockholm, Madrid, Leeds en Valencia. Het voordeel van een markthal is dat het aanbod beter gepresenteerd kan worden en er makkelijker voldaan kan worden aan de strenge Europese voedselregelgeving.

Een artikel over de markthal in Rotterdam is te lezen in één van de volgende edities van Vleesmagazine en Bakkerswereld.

Altijd op de hoogte blijven?