Slagerij Spoelder in Laren heeft een ludiek gerecht ontwikkeld met het oog op Sinterklaas: stoofpot met kruidnoten. "Een heerlijk decembergerecht met stevige wintergroenten", omschrijft slager Peter Paul te Pas het gerecht.
Ingrediënten:
- 400 g kalfs sucadelappen in grove blokjes gesneden
- 200 g knolselderij in grove stukken gesneden
- 200 g pastinaak in grove stukken gesneden
- 200 g winterpeen in grove stukken gesneden
- 2 el bloem
- 2 el tomatenpuree
- 1 tuinkruidenbouillonblokje
- 1 ui in ringen gesneden
- 250 g champignons in grove stukken gesneden
- olijfolie
- handjevol kruidnoten
Bereidingswijze:
- Haal de in grove blokjes gesneden sucadelappen 1 uur voordat het vlees de braadpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Bestrooi de grove blokjes gesneden sucadelappen met de bloem.
- Verhit 750 ml water met het tuinkruidenbouillonblokje en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
- Verhit olie in de braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de grove blokjes gesneden sucadelappen goudbruin.
- Bak vervolgens de knolselderij, pastinaak, ui en winterpeen circa 3 minuten mee.
- Voeg de champignons en tomatenpuree toe en giet vervolgens de tuinkruidenbouillon erbij.
- Doe de deksel schuin op de pan en laat circa 2 uur stoven.
- Voeg vervolgens de kruidnoten toe en laat nog circa 30 min stoven.
Lees in de decembereditie van Vlees+ een bedrijfsreportage over Slagerij Spoelder in Laren.