Recept: Courgettecarpaccio met rookvlees

2 juli 2012

Recept afkomstig van Sanders Vleeswaren

Ingrediënten:

  • 24 plakjes runderrookvlees
  • 3 eetlepel Balsamicoazijn
  • 7 eetlepel olijfolie
  • 1 eet. verse Italiaanse kruiden
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 courgettes
  • ½ zak rucola zout en peper

Bereiding:

Klop azijn, olie, zout, peper, Italiaanse kruiden tot dressing. Schep door champignons en 5 minuten bakken in pan. Houd dressing achter. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Schaaf courgettes dun en spreid deze op bord, bestrooi met zeezout. Drapeer hier de plakjes rookvlees op en leg hierop de rucola met het champignonmengsel. Strooi pijnboompitten erover en druppel nog wat dressing over het geheel.

Altijd op de hoogte blijven?