Beenhammetjes

2 juli 2012

Recept afkomstig van RAPS

Ingrediënten:

  • 10 kg beenhammetjes, spierstukje, mooi schoon. (eventueel met spek en zwoerd)

Bereiding:

Maak pekel door het zout en vervolgens de JAMBOLAK op te lossen in het water. Op het laatst het ARA LAK toevoegen voor extra smaak, niet persé nodig. Spuit het vlees in met het gewenste pekel percentage. Giet de overgebleven pekel op de beenhammetjes zodat ze net onder staan. Geef de hammen 2 dagen pekelrust in een cel van maximaal 2°C. Natuurlijk kunt u de hammen ook tumblen voor een sneller proces. (Tumbleproces: 1 uur bij > 90% vacuüm en 2ºC met totaal 150 omwentelingen.)

Tips:

De beenhammetjes kun je eventueel bewerken met een decoratiekruiding. Gebruik hiervoor wel een

decoratiekruiding zonder zout, anders wordt het zoutgehalte te hoog. De volgende decoratiekruidingen zijn

  • hiervoor o.a. geschikt:
  • FIESTA # 1000643-XXX
  • LAMSVLEESKRUIDEN # 1000594-XXX
  • PAMPA # 1000634-XXX
  • PROVENCAALSE KRUIDEN # 1000656-XXX
  • TEXANA # 1000636-XXX
  • JULIENA # 1000640-XXX
  • KONINGSKRUIDEN # 1000639-XXX
  • ORIENTA # 1000642-XXX
  • PIZZA NAPOLI # 1000584-XXX
  • RODEOPEPER # 1000635-XXX
  • TUINKRUIDEN # 1000573-XXX
  • VARIANTA # 1000633-XXX

Altijd op de hoogte blijven?