Babi Pangang

2 juli 2012

Recept afkomstig van Verstegen Spices & Sauces

Ingrediënten (plus artikelnummer):

  • 1000 gram Procureur (zonder been)
  • 1000 gram Verstegen Panggang saus 117402
  • 35 gram Verstegen Panggang compositie 305374
  • 50 gram Verstegen Ketjap Benteng 126302
  • 250 gram Verstegen Atjar tjampoer 111302

Bereiding:

Meng de afgewogen Pangang Compositie met de Ketjap Benteng en smeer hier het procureurvlees mee in. Vacumeer de stukken procureur en laat dit 12 uur marineren. Garen in de combisteamer op 100% stoom, 90°C gedurende 1 uur en 30 minuten. De procureur in plakken van 2 á 3 cm dik snijden , zonnebloemolie in een pan verhitten en de plakken goudbruin bakken. Snij de gebakken procureur in lange repen en presenteer in combinatie met Atjar Tjampoer en Pangangsaus.

Tips:

In plaats van pangangsaus kunt u ook de Verstegen Sweet & Soursaus gebruiken.

Lekker met bami, nasi, witte rijst of mihoen.

Strooi ter decoratie wat Verstegen Seroendeng (art.nr. 322274)over de Babi Pangang.

Altijd op de hoogte blijven?