Hollandse Beenham Smulsteen

2 juli 2012

Recept afkomstig van VWU Versgroep

Ingrediënten:

  • gesneden beenham in dikke plakken/blokken
  • haricots verts in katenspek
  • uitgelekte blik maïs
  • gegaarde aardappelschijfjes
  • blokjes ontbijtspek en ui
  • kaasroomsaus
  • pizzakaas
  • kruidencrème
  • peperroomsaus
  • feestelijke decoratiemix

Bereiding:

Meng de aardappelschijfjes met de blokjes spek en ui. Leg deze op de smulpan en schenk met een lepel kaasroomsaus over de aardappelschijfjes. Leg naast de aardappels de haricots verts in katenspek. Leg naast de mais naast de haricots verts. Daarnaast komen de plakken beenham te liggen. Overgiet deze met de peperroomsaus. Spuit met een spuitzak een aantal rozetten kruidencrème op de maïs. Garneer deze met de feestelijke decoratiemix. Garneer de aardappels met de pizzakaas en de feestelijke decoratiemix.

Tips:

De smulsteen een uur voor gebruik uit de koeling halen en vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten laten garen.

Altijd op de hoogte blijven?