Wakker Dier onderzoekt aanbod vleesvervangers

21 februari 2024 Unsplash
Uit onderzoek van Wakker Dier naar dierlijke en plantaardige producten in supermarktketens blijkt dat Aldi hekkensluiter is in het aanbieden van vleesvervangers. En Jumbo heeft het grootste aanbod aan dierlijke producten.

Wakker Dier onderzocht het assortiment van de Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Plus en Aldi en keek daarbij naar de koelingen met verse, eiwitrijke producten voor het avondeten: vlees, vis en vleesvervangers. Per supermarktketen werden vijf filialen onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat Aldi het kleinste aanbod vleesvervangers heeft: twaalf procent van de producten in het onderzochte schap is daar een vega(n) vervanger. Albert Heijn heeft het grootste aanbod op dit gebied: 36 procent van de producten in het versschap is daar plantaardig.

Assortiment

Er zaten flinke verschillen tussen de onderzochte supermarkten in de totale omvang van het vers-assortiment en in het absolute aantal dierlijke en plantaardige producten. Daarbij had Jumbo met 272 producten het grootste dierlijke aanbod. Wakker Dier vergeleek ook de fysieke schapruimte die dierlijke en plantaardige producten krijgen. Bij Aldi is 91 procent van het versschap gevuld met vlees- en visproducten. Bij Albert Heijn en Jumbo is het aandeel schapruimte met dierlijk het laagst, met respectievelijk 76 en 75 procent. 

De resultaten van het onderzoek Schaptelling Vlees Versus Vega(n) van Stichting Wakker Dier lees je HIER>>

 

Altijd op de hoogte blijven?