VWAS start Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

23 januari 2023 Redactie Vleesmagazine

De Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) start in februari 2023 een nieuwe vakwedstrijd voor slagers. De Vakwedstrijd Slagers Streekproducten is een keuring waarbij iedere slager een product uit de regio kan indienen en laten keuren. “Samen behouden we zo de traditionele streekproducten die Nederland onder andere zo mooi maakt”, aldus de wedstrijdorganisatie.

De ervaren jury staat onder leiding van keurmeester Paul van Trigt. Zij keuren alle inzendingen op basis van geur, smaak, structuur, consistentie en uiterlijk aanzien. Afhankelijk van de behaalde punten kunnen slagers de volgende bekroningen winnen: Goud of Goud met Ster. Uit alle inzendingen worden de kampioenen én Nationaal Kampioen Slagers Streekproducten bepaald. 

Op donderdag 16 februari 2023 vindt de keuring plaats bij SVO. Slagers kunnen zich tot maandag 13 februari 2023 inschrijven voor deze vakwedstrijd. Op dinsdag 7 maart worden de kwalitatief beste streekproducten beloont met een certificaat en kampioensbeker. De geslaagden van de Meester Worstmaker ontvangen op dat moment ook hun certificaat.

Meer informatie over deze wedstrijd en inschrijven kan via de website www.vakwedstrijdstreekproducten.nl.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?