VWAS start Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Vakwedstrijd Slagers Streekproducten 2023_persbericht

De Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) start in februari 2023 een nieuwe vakwedstrijd voor slagers. De Vakwedstrijd Slagers Streekproducten is een keuring waarbij iedere slager een product uit de regio kan indienen en laten keuren. “Samen behouden we zo de traditionele streekproducten die Nederland onder andere zo mooi maakt”, aldus de wedstrijdorganisatie.

De ervaren jury staat onder leiding van keurmeester Paul van Trigt. Zij keuren alle inzendingen op basis van geur, smaak, structuur, consistentie en uiterlijk aanzien. Afhankelijk van de behaalde punten kunnen slagers de volgende bekroningen winnen: Goud of Goud met Ster. Uit alle inzendingen worden de kampioenen én Nationaal Kampioen Slagers Streekproducten bepaald. 

Op donderdag 16 februari 2023 vindt de keuring plaats bij SVO. Slagers kunnen zich tot maandag 13 februari 2023 inschrijven voor deze vakwedstrijd. Op dinsdag 7 maart worden de kwalitatief beste streekproducten beloont met een certificaat en kampioensbeker. De geslaagden van de Meester Worstmaker ontvangen op dat moment ook hun certificaat.

Meer informatie over deze wedstrijd en inschrijven kan via de website www.vakwedstrijdstreekproducten.nl.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?