Vlees in de media - week 43

21 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

Slagers worstelen met hoge energieprijzen, opening jachtseizoen en sslagerij Putman over Arnhem Rookworststad. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Kleine winkeliers
De hoge energieprijzen domineren nog steeds het nieuws. De Volkskrant bezocht de kleine winkeliers in de Rotterdamse Zwart Janstraat, waaronder slager Driss Benghaffar. “Voordat de prijzen stegen, kochten klanten nog drie of vier hele kippen bij een winkelbezoek, nu nog maar één.”

Steun mkb komt te laat
Hans Biesheuvel van ondernemersvereniging ONL vertelt BNR dat de steun voor mkb bedrijven die veel energie gebruiken, zoals de slager, te laat komt. “Het loket gaat pas in april open, en dan is het nog wachten op het geld. En dat is veel te laat, daar kunnen we de winter niet mee in.”

Switch naar landbouw niet makkelijk
Volgens minister Christianne van der Wal (Stikstof) moeten boeren switchen van vee naar akkerbouw om de stikstofuitstoot te verkleinen. “Het is idee van de minister klinkt simpel, maar is het niet”, kopt Nu.nl.

Slagerij Verboom sluit
Vanwege de hoge energieprijzen ziet slager Rob Verboom geen andere mogelijkheid dan zijn afhaalslagerij in Vlissingen na 45 jaar te sluiten. “Ik kan toch geen zestien euro vragen voor een kilo gehakt?”, aldus de slager in PZC.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

'Op reis' met vlees
Ook slager Jan Nomden sluit zijn slagerij in Oostwold. De slager stopt niet met het vak. Hij gaat ‘op reis’ met zijn vlees, vertelt hij in Dagblad van het Noorden. “We gaan het met busjes en auto’s naar klanten toebrengen.”

Lol van het ondernemen verdwijnt
Omroep Gelderland spreekt slager Steltenpool in Hoevelaken over de hoge kosten voor energie. “Je bent eigenlijk nog alleen maar aan het rekenen en kijken waar je nog op kunt bezuinigen. De lol van het ondernemen gaat er zo wel vanaf", aldus Suzan Steltenpool.

Beste rookworst
15 oktober maakte Arnhem Rookworststad de winnaars van de beste rookworsten bekend. In de buurt Arnhem bezocht een van de winnaars, slagerij Putman. “Er gaan heel veel slagers naar huis met een goede worst, maar zonder beker voor de beste. Dat wij er maar liefst twee ontvingen is echt een uitzondering.”

Opening jachtseizoen
Vanwege de opening van het jachtseizoen bezoekt de Leeuwarder Courant de Wilde Slager in Groningen. “Mensen willen wat natuurlijker eten”, zegt slager David Rutgers. “Ik wil het eerlijke wild in al zijn schoonheid tonen.”

Altijd op de hoogte blijven?