Vlaamse vleeswarenproducent Dits failliet

attachment-001_food-image-VLS5882I01

RIJMENAM – De Belgische vleeswarenproducent Dits Delicatessen is failliet. Het vier generaties oude familiebedrijf moet daardoor 54 mensen ontslaan.

RIJMENAM – De Belgische vleeswarenproducent Dits Delicatessen is failliet. Het vier generaties oude familiebedrijf moet daardoor 54 mensen ontslaan.

Dits leverde voornamelijk vers aan supermarkten en had negen eigen winkels in Vlaam-Brabant. De winkels in Overijse en Keerbergen blijven open, meldt het Gazet van Antwerpen.

Wat er met de tonnen vlees gebeurt, die liggen opgeslagen, is nog niet duidelijk. Mogelijk vorderen leveranciers de vleeswaren terug.

Het bedrijf was de laatste maanden met een reorganisatie bezig en had een externe consulent in de arm genomen. Maar doordat het bedrijf van directeur Eric Dits de leveranciers niet meer kon betalen, liep het toch mis.

Zwartste dag

'Leveranciers waar we al tientallen jaren mee werkten, wilden niet langer op hun geld wachten. We konden niet anders dan zelf het faillissement aanvragen. Dit is de zwartste dag van mijn leven, en dan druk ik het nog zacht uit. Ik werk sinds mijn zestiende in het bedrijf en heb nooit iets anders gekend. Ik heb de afgelopen dagen en nachten naar een oplossing gezocht, maar helaas heb ik het personeel niet kunnen redden’, aldus Dits.

Het bedrijf dat al sinds 1897 bestaat, had in de gloriedagen vierhonderd werknemers in dienst. Stijgende kosten en andere problemen liggen aan de basis van het faillissement.

Lees ook:

'Pilgrim's Pride gaat failliet of wordt verkocht' (29 oktober 2008)

Van Rooi Meat saneert direct bij Van Pelt (25 september 2008)

Slachthuis Braems gesloten (27 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over faillissementen

Lees ook
Rechtsomkeert

Rechtsomkeert

Onlangs liep ik in een plaatselijke drogist van een landelijke keten. De borden bij de ingang schreeuwden mij al van verre toe dat ik minimaal de aanbiedingen mee moest nemen. Eenmaal binnen struikelde ik over de toiletrollen en schoonmaakmiddelen die midden in de gangpaden stonden opgestapeld.

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Berkay Çapaci van Slagerij NES.

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Het lijkt wel of elk bedrijf in Nederland op dit moment medewerkers zoekt. In iedere branche en op elk niveau is schaarste aan arbeidskrachten, hetgeen in sommige gevallen ontwrichtend werkt. Met als schrijnend voorbeeld onze nationale luchthaven Schiphol.