De Vivera Foodgroup heeft het vleesbedrijf Enkco verkocht aan Van Loon Group. Met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company richt de groep zich nu volledig op de plantaardige markt. 

Enkco werd in 1960 opgericht als 'Eerste Nederlandse Keurslagers Combinatie'. Het bedrijf is gespecialiseerd in koelverse en diepgevroren vleesproducten. Sinds eind mei maakt Enkco deel uit van de Van Loon Group, een groep van vleesverwerkende bedrijven. Onder de nieuwe eigenaar heeft het merk meer groeiperspectief.

Vivera heeft in grote delen van Europa een sterke marktpositie en Culifrost en Dutch Tofu Company zijn snelgroeiende bedrijven in Nederland. De groep signaleert een toenemende vraag naar plantaardig en breidt daarom de productiecapaciteit uit en gaat nieuwe producten ontwikkelen. Zo wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Holten in het derde kwartaal van 2019 aanzienlijk uitgebreid. Vanwege deze groei aan activiteiten is een groot deel van de 100 werknemers van Enkco overgenomen door de Vivera Foodgroup.

Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup: "Als een van de eerste bedrijven in de wereldwijde vleesindustrie nemen we definitief afscheid van vlees. Wij richten ons vanaf nu alleen nog maar op plantaardige voedingsmiddelen. Plantaardige voeding verovert de wereld, steeds meer consumenten overal ter wereld ontdekken dat deze net zo smaakvol kunnen zijn als echt vlees en veel voordelen hebben. Als gevolg van de verkoop kunnen we op een grotere schaal investeren en zodoende de snelle internationale groei van Vivera nog veel meer gestalte gaan geven in de komende jaren."

 

Altijd op de hoogte blijven?