‘Vigato’ Lekkerste Broodje Horeca van Nederland

30 september 2010

De Vigato van Thijs Rietbroek van Snack Salon de Schelp in Roelofarendsveen is het Lekkerste Broodje van Nederland, in de categorie horeca. Uit handen van Joop Braakhekke ontving de winnaar tijdens de Horecava een beker en een dinercheque voor de Dinnershow of Dreams.

Op de tweede plaats eindigde Helma Kleyweg van Kleyweg’s Stad-koffyhuis uit Delft met Zalmsensatie. Richard Theisen van HMS Host Schiphol werd derde met zijn Zalm-I-Like.

Dit jaar is in het kader van het thema innovatie gekozen voor een nieuwe opzet van de wedstrijd. Deelnemers werden verplicht om een visproduct en het Vikornbroodje te gebruiken in hun creatie. In totaal werden zeventien broodjes aan de jury geserveerd. Agnes Leewis mocht namens het Nederlands Visbureau de prijs aankondigen. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om vis extra in het zonnetje te zetten: “Het zou een gezonde keuze zijn van consumenten om vaker te kiezen voor lekkere vis, schaal- en schelpdieren. De horeca draagt zeker een steentje bij aan de visconsumptie, vooral tijdens de avondmaaltijd. Maar er zijn veel meer momenten om vis te eten. Dat is één van de redenen waarom wij dit initiatief van harte ondersteunen.”

Altijd op de hoogte blijven?