Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

verspillingsvrije week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Jaarlijks gooien Nederlanders 34,3 kilo vast voedsel weg, waaronder 2,3 kilo vlees en vleeswaren. Stichting Samen tegen Voedselverspilling vraagt hier aandacht voor en wil tijdens de verspillingsvrije week consumenten inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. Dit moet 0,8 miljoen kilo vlees uit de afvalbak redden. Deze week start dinsdag 7 september en duurt tot 13 september. Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: "De meeste Nederlanders zijn gemotiveerd om thuis minder voedsel te verspillen. Toch lukt dat nog niet altijd. In de Verspillingsvrije Week geven we tips en tricks om thuis meer verspillingsvrij te worden."

Van kop tot staart

Jacques Rijk van KNS: "De slager heeft als voordeel dat hij een belangrijke adviesfunctie heeft voor de consument. Daarom kan de slager zijn klant goed van advies voorzien, ook om voedselverspilling tegen te gaan. Daarbij levert de slager maatwerk voor de klant, denk aan portiegrootte en de mogelijkheid om ingevroren te leveren. Dat voorkomt verspilling. Slagers verspillen vanuit de traditie nauwelijks. Ze gebruiken alles van het dier, van kop tot staart, bij het maken van worst en vleeswaren. Vrijwel alles wordt verwaard tot mooie heerlijke producten."

Tips

KNS geeft op de website tips aan slagers waarmee ze dit nog verder kunnen verminderen. Biedt bijvoorbeeld ook diepgevroren producten aan. Ook kunnen KNS-leden hun producten op de dag dat de houdbaar verstrijkt aanbieden via Too Good To Go. Daarnaast kunnen slagers sommige vleesproducten die ze niet meer kunnen verkopen nog wel gebruiken voor verhitte producten zoals gebraden gehaktballen. 

Daarnaast kunnen slagers ook hun klanten adviseren over hoe ze verspilling kunnen verkomen. Bijvoorbeeld advies waar ze vlees het beste kunnen bewaren in de ijskast of het moment om vlees te kopen bij warme dagen. 

Ga voor alle tips en het promotiemateriaal naar de website van KNS.

 

Dossiers
Lees ook
KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert op 16 februari 2022 voor leden een online informatieavond over de juridische aspecten van bedrijfsopvolging.

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.