Vereniging van Nederlandse Meesterslagers lanceert Meesterslagers Paasbox

Meesterslagers Paasbox

Foto: Screenshot Meesterslagers Paasbox

De slagers van de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers starten voor het eerst met een gezamenlijke verkoopactie. In samenwerking met Daalder Culinair van restaurant Daalder in Amsterdam hebben de slagers een viergangen Paasdinerbox ontwikkeld.

De Meesterslagers Paasbox bevat een viergangen menu voor twee personen. Het bestaat uit een voorgerecht to share met onder andere brood met smeersels, een groene salade, een salade van witte asperges met aardappel en beenham en een charcuterie van lamsham, nagelhout, pastrami en rilette. Daarna is er een tussengerecht van consomme celestine met dungesneden flensjes en fijne kruiden. Een hoofdgerecht met runderwang tournedos en garnituren, en tot slot een nagerecht met cheesecake.

Consumenten kunnen de box online bestellen en ophalen bij een van de meesterslagers. Alle gerechten zijn voorbereid en kunnen binnen 15 minuten geserveerd worden. Bij de box zitten instructies hoe de verschillende gerechten bereid moeten worden.

Vereniging van Nederlandse Meesterslagers

Jan van Vlokhoven startte in 2000 met de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers. Zijn doel was meesterslagers profileren binnen de slagersbranche, en het delen van kennis en ervaring. Het is een vereniging voor de top uit de slagersbranche. Alle leden hebben een liefde voor het ambacht, een vooruitstrevende blik, passie voor het vak en zijn een rolmodel voor de slagersbranche. Regelmatig organiseert de vereniging activiteiten rondom een actueel thema.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
‘Elke slager geeft unieke draai aan gerechten’

‘Elke slager geeft unieke draai aan gerechten’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Sven de Ridder van versAlert.

Vleesbranche in de media – Week 24

Vleesbranche in de media – Week 24

De nieuwe cao voor het Slagersbedrijf, de populariteit van de barbecue en een Leidse slager over de coronacrisis. Wat lazen we deze week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

Demi van Wijk (25) is verkoopster in de slagerij, maar stond ook regelmatig over het muurtje van de productie te gluren. Ze wil graag slager worden en uiteindelijk haar eigen slagerij openen. Daarom doet ze nu de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO.