Varkens in Nood stapt naar RCC over vlees.nl

varkens in nood

Actiegroep Varkens in Nood stapt naar de Reclame Code Commissie (RCC) om zijn beklag te doen over 52 misleidende mededelingen op de website www.vlees.nl. De website is een initiatief van de Nederlandse vleessector.

Varkens in Nood-directeur Hans Baaij: ‘De vleessector is uitermate volhardend in zijn ontkenning dat de dieren in de vee-industrie een waardeloos leven hebben. De klacht moet een einde maken aan deze propaganda.’ De (voorlopige) zitting over de klacht is vastgesteld op 29 oktober 2017.

Varkens in Nood koos al vaker de weg via de RCC om zaken aan de orde te stellen. In mei van dit jaar diende de actiegroep nog een klacht in tegen Vion en kreeg gelijk van de commissie.

Lees ook
RTL Nieuws meldt misstanden in slachthuis Epe

RTL Nieuws meldt misstanden in slachthuis Epe

Varkens in Nood meldt misstanden in slachthuis Gosschalk in Epe. Dat zou blijken uit beelden die de Dierenwelzijnsorganisatie deelde met RTL Nieuws. Het slachthuis komt onder verscherpt NVWA-toezicht en neemt zelf ook maatregelen.

RCC: 'Farmers Defence Force misleidt met tv-spot'

RCC: 'Farmers Defence Force misleidt met tv-spot'

De Reclame Code Commissie (RCC) stelt Wakker Dier in het gelijk: Farmers Defence Force (FDF) misleidt in een reclamespot die in het voorjaar op tv was. ‘FDF heeft miljoenen mensen voorgelogen. Het is goed dat boeren laten zien waar vlees en melk vandaan komen, maar dan moeten ze wel het eerlijke verhaal vertellen’, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.In...

Varkens in Nood klaagt slachthuis aan voor ernstige dierenmishandeling

Varkens in Nood klaagt slachthuis aan voor ernstige dierenmishandeling

Varkens in Nood heeft vandaag aangifte gedaan tegen het slachthuis waar bij herhaling varkens verdronken in heet water. De stichting eist dat slachthuizen de wet naleven die het verbiedt om dieren onnodig pijn of letsel toe te brengen. In deze zaak wordt Varkens in Nood bijgestaan door strafrechtadvocaat Christiaan Vingerling.Uit rapporten die Varkens...