Tweede editie van NewFood Conference in Berlijn

NFC_2020

Na het succes van de eerste editie in 2019, vindt de NewFood Conference op 23 en 24 april plaats in Berlijn. De conferentie richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van plant-based en cell-based food.

De eerste editie van de NewFood Conference vorig jaar was heel snel uitverkocht, met meer dan driehonderd afgevaardigden uit 32 landen én de aanwezigheid van een aantal ‘s werelds toonaangevende media. De capaciteit voor aankomende editie is verdubbeld naar zevenhonderd bezoekers: dat is twee keer zoveel mensen als het debuut van vorig jaar.

De conferentie van dit jaar, die door ProVeg International wordt georganiseerd, brengt vooraanstaande expert, startups, investeerders en ondernemers samen die werkzaam zijn in de nieuwe eiwitsector. Aan hen worden inzichten in de nieuwste innovaties en ontwikkelingen, investeringsstrategieën, best practices en retail psychologie gepresenteerd.

Incubatorprogramma

Daarnaast roept ProVeg innovatieve startups op het gebied van eten en drinken op om zich aan te melden voor het Incubatorprogramma. De Proveg Incubator runt een baanbrekend programma voor ondernemers die de wereldwijde dierlijke consumptie willen verminderen door de gebruikelijke dierlijke producten te vervangen door planten, schimmels, recombinante en gekweekte producten en andere innovatieve plantaardige creaties.

Het vierde cohort van startups gaat in het voorjaar van 2020 van start. Aanvragen voor het programma kunnen nu ingestuurd worden. Sinds de lancering in november 2018 heeft de ProVeg Incubator samengewerkt met meer dan dertig opkomende organisaties uitzestien verschillende landen. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat er in totaal al meer dan €3 miljoen is opgehaald. Bedrijven die sinds de start van het programma hebben meegewerkt zijn onder andere BetterNature, Vly Foods, Mondarella, Mushlabs, LegendairyFoods, Plantcraft, Cellular Agriculture, Panvega en thenu company.

Toekomst van voedsel vormgeven

‘We werken met baanbrekende startups die met hun innovatieve producten de toekomst van voedsel vormgeven’, zegt Albrecht Wolfmeyer, hoofd van ProVeg Incubator. ‘Ons op maat gemaakte programma, onze een-op-een begeleiding en onze uitgebreide industrie- en beleggersnetwerken voorzien hen van de benodigdheden en contacten die ze nodig hebben om op te schalen, te verkopen, samen te werken en te slagen. Het ondersteunen van ondernemers die gepassioneerd zijn over het opnieuw definiëren en verduurzamen van het voedselsysteem is ontzettend spannend. Ik kijk ernaar uit om meer te te weten te komen van de startups die zich aanmelden voor het vierde cohort en om met hen samen te werken in de toekomst.’

‘De ProVeg Incubator is ‘s werelds beste verbindende incubator op het gebied van de plantaardige industrie’, aldus Christopher Kong, medeoprichter en directeur van Better Nature. ‘De grootste aanwinsten die het programma met zich meebracht, waren de introductiesmet mentoren die echt om het succes van mijn bedrijf geven en met investeerders die mijn missie willen ondersteunen.’

Geïnteresseerde startups kunnen zich voor het vierde cohort online aanmelden via de ProVeg Incubator website. De deadline voor inzendingen is vrijdag 31 januari 2020.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Dierenwelzijn zit in de lift

Dierenwelzijn zit in de lift

De maatschappij verandert. Consumenten kijken steeds kritischer naar dierenwelzijn en maatschappelijke organisaties spelen hierop in. Zij brengen misstanden aan het licht via de media en lobbyen bij de overheid. Met als resultaat dat politiek en overheid meebewegen. Het ziet ernaar uit dat consumenten steeds machtiger worden. De overheid bestuurt en...

Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Hun roots mogen dan in de slagerij liggen, inmiddels verkopen ze bij Eetwinkel ONS veel meer dan alleen vlees. Met de verhuizing naar een ander pand startte het Hilversumse bedrijf afgelopen zomer een nieuw avontuur mét nieuw concept, gericht op snel en makkelijk winkelen.

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van het menu van de toeristenklasse tijdens vluchten. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten aan De Telegraaf. De maatregel is niet in het kader van bezuinigingen, maar is onderdeel van het thema verduurzamen binnen de maatschappij. In de toeristenklasse wordt momenteel bij vluchten binnen Europa al geen vlees meer aangeboden;...