Tv-programma Van Slager tot Chef gaat weer van start

20 november 2017 Suzanne Dekker

Het derde seizoen van televisieprogramma Van Slager tot Chef gaat zondag 26 november van start. De afleveringen zijn te zien op RTL 4 rond 16:30 uur.

In de eerste afleveringen Van Slager tot Chef nemen jonge talenten Tom Rikkering en Hendrik Schurer het op tegen elkaar en zijn ze te gast bij slagerij Aad van Eijk in Voorschoten. Doelstelling van het programma is om het ambacht te laten zien en op een positief opbouwende wijze het slagersvak te belichten en het daarmee aantrekkelijk te maken voor jongeren, meldt de KNS.

Op de proef gesteld

Net als vorig jaar worden er elke aflevering twee jonge talenten uit de slagerijbranche op de proef gesteld in ‘Van Slager tot Chef’. Ze krijgen een opdracht van slagerondernemer uit het land en demonstreren een typische slagersvaardigheid die door de slager wordt beoordeeld. Daarnaast moet de leerling-slager haar of zijn chefskwaliteiten in de keuken laten zien op basis van een variërend thema dat Mathijs Vrieze, presentator en bekende chef, uitkiest. Elke aflevering kent een winnaar.

Ook dit jaar is de KNS een belangrijke sponsor van dit programma. Er zijn acht afleveringen Van Slager tot Chef opgenomen. Deze zijn vanaf zondag 26 november te zien op RTL 4 rond 16:30 uur. Het programma is ook terug te kijken via RTL-XL.

Altijd op de hoogte blijven?