Topchefs en innovatie op SIAL

22 augustus 2014 Liza Bruggeling

De internationale voedingsmiddenvakbeurs SIAL, die van 19 tot en met 23 oktober in Parijs gehouden wordt, is niet alleen een vakbeurs voor supermarkten, maar is ook voor professionals uit de horeca- en foodservicebranche een bron van inspiratie.

Chefs, restauranthouders en inkopers uit de foodservicebranche komen elke twee jaar naar de SIAL om nieuwe producten en trends te ontdekken. 82 procent van de exposanten op de beurs heeft ook een aanbod voor de horeca. Van de 150.000 bezoekers aan de laatste SIAL in 2012, was 20 procent afkomstig uit deze sector.

'Sterrendag'

De SIAL bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt onder andere gevierd met een dag getiteld '50 jaar, 50 chefs'. 50 Michelin-chefs, onder leiding van Christian le Squer (restaurant Ledoyen, Parijs) komen naar de beurs en zullen een 'rondje maken' om nieuwe producten te ontdekken voor hun restaurant.

Kookdemonstraties

De 'Cuisine by SIAL' is een van de belangrijkste evenementen op de beurs. Topchefs als Frédéric Jaunault,  Cyril Arachequesne, Laurent André, Nicolas Isnard, Hervé Rodriguez komen in een open keuken recepten bereiden met de meest innovatieve producten die op de beurs te vinden zijn en integreren deze in gastronomische menu's.

Uitzendingen via de SIAL TV

Ter aanvulling op deze kookdemonstraties zullen uitzendingen rondom dit (horeca)thema live uitgezonden worden via het SIAL TV-platform op de beurs. Deze uitzendingen bevatten onder andere lezingen en debatten met medewerking van belangrijke spelers uit de markt. Tevens zullen op maandag 20 oktober om 15.00 uur de 50 bezoekende topchefs hun opwachting maken op het SIAL TV-platform.

Innovatie

De SIAL bekroont dit jaar voor het eerst de meest innovatieve horeacproducten. Chef Christian Le Squer is een van de juryleden.

Vertegenwoordiging in Nederland

Op de internetsite www.sialparis.com kunnen bezoekers terecht voor de voorbereiding van hun beursbezoek in Parijs, de aanvraag van toegangsbadges, het programmaoverzicht, de beursplattegrond en de exposantenlijst. In Nederland wordt de SIAL 2014 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot bezoek en deelname aan de beurs.

Altijd op de hoogte blijven?