Thema Bio-beurs Zwolle 2015: Biologisch in 2030

25 juni 2014 Eric Schuurman

De Bio-beurs, die op 21 en 22 januari in Zwolle wordt gehouden, krijgt als thema 'Biologisch in 2030'. De initiatiefnemers Bionext en Libéma roepen ondernemers, kennisinstellingen en adviseurs op om voor 3 oktober 2014 voorstellen in te dienen voor het inhoudelijke programma op de Bio-beurs. De vakbeurs richt zich alle schakels in de biologische sector en verwelkomt ook ondernemers die zich op biologisch oriënteren.

Gezien de ontwikkelingen in Brussel rond Europese wetgeving voor biologische landbouw, de gestage groei van de biologische sector in binnen- en buitenland en de opmars van duurzaamheidsthema's in de hele agro & foodsector, heeft ketenorganisatie Bionext, samen met het bedrijfsleven, stevige ambities geformuleerd voor de komende jaren. De biologische sector wil koploper zijn en blijven op het gebied van integrale duurzaamheid. Hieronder vallen deelthema's als pure voeding, biodiversiteit, dierenwelzijn, efficiënt gebruik van inputs en gezonde bodems.

Het inhoudelijk programma op de Bio-beurs sluit aan bij deze ambitie. Paul Fischer, voorzitter programmacommissie en biologisch akkerbouwer: "We zijn op zoek naar inspirerende bijdragen van mensen die een duidelijke kijk hebben op de doorontwikkeling en verdere verduurzaming van de biologische sector. De programmacommissie selecteert de beste inzendingen die een plek krijgen op de Bio-beurs." Tot 3 oktober kunnen geïnteresseerden via deze pagina voorstellen indienen voor lezingen en workshops.

Altijd op de hoogte blijven?