Technische Unie opent Inspiratiecentrum Smart Industry

Opening_field_lab

Smart Industry is één van de belangrijkste pijlers voor de toekomst van industriële bedrijven. In Eindhoven opent Technische Unie een 450 vierkante meter groot inspiratiecentrum over dit actuele onderwerp.

Om concurrerend te zijn en te blijven, maken steeds meer industriële bedrijven de stap naar slimme technieken en slimme fabrieken. Wat daar allemaal blij komt kijken, laat Technische Unie zien in het nieuwe Inspiratiecentrum. Samen met leveranciers wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn met Smart Industry en hoe dit in de praktijk toe te passen is. Om zo industrieel Nederland te informeren en inspireren over de kansen van Smart Industry en dit ook concreet te maken, door bijvoorbeeld slimmer en efficiënter werken mogelijk te maken of stilstand te voorkomen. Beleven is dan ook een belangrijk onderdeel van het Inspiratiecentrum Smart Industry, van digital twins en cobots tot Augmented Reality.

Theorie en praktijk komen samen

Voor Smart Industry is het nieuwe inspiratiecentrum voortaan dé plek in Nederland om kennis en inspiratie op te doen. Maar liefst zestien leveranciers laten hun oplossingen zien. In de toekomst worden ook trainingen vanuit opleidingscentrum TU Campus aangeboden op de nieuwe locatie. Zo komen theorie en praktijk bij elkaar op dit belangrijke onderwerp.

Het Inspiratiecentrumcentrum biedt een reis langs alle facetten van Smart Industry. Bezoekers worden bij binnenkomst direct al meegenomen langs de indrukwekkende geschiedenis van de industrie en de vier industriële revoluties met een 360 graden-projectie.

Industriële cobot

Even verderop tonen de belangrijkste leveranciers van Smart Industry hun meest vooruitstrevende oplossingen. Zo kan men kennismaken met een industriële cobot en zijn er displays van ABB, Draka, Eaton, Geberit, Grundfoss, Lapp, Legrand, Omron, Phoenix Contact, Pracht, Rittal, Schneider Electric, Siemens, Signify, SMC en Ubel. De displays worden steeds actueel gehouden en bieden bezoekers de gelegenheid hands-on te ervaren welke oplossingen er zijn.

Verder maken bestellenden kennis met de slimme diensten waarmee Technische Unie Smart Industry ondersteunt. De implementatie en het onderhoud van Smart Industry vraagt om moderne, uitgebalanceerde dienstverlening. Hoe helpt Technische Unie industriële organisaties hierbij? In het inspiratiecentrum is alle informatie te vinden over diensten als onverpakt leveren voor paneelbouw, EPLAN plug-in, verduurzaming, één uursservice en de 24/7 calamiteitenservice. In de innovatiehoek worden de allerlaatste ontwikkelingen getoond.

Werk- en ontmoetingsplek

Industriële relaties van Technische Unie kunnen het Inspiratiecentrum gebruiken als ontmoetings- of werkplek. Twee vergaderzalen en verschillende werkplekken zijn op afspraak beschikbaar voor vergaderingen of persoonlijke ontmoetingen met vertegenwoordigers binnen de industrie. Ook onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en leveranciers worden nadrukkelijk uitgenodigd het Inspiratiecentrum in te zetten voor hun bijeenkomsten.

Het Inspiratiecentrum Smart Industry is vanaf half januari 2021 geopend en is gevestigd op de begane grond van de nieuwe locatie van Technische Unie Eindhoven, De Schakel 14, 5651 GH Eindhoven. Voor meer informatie en het plannen van een bezoek, ga vanaf half december naar deze website.

 
Lees ook
‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Gebruikte, origineel gereviseerde machines op Empack

Als producent van vers vlees en vleesproducten heb je bij MULTIVAC de keuze uit de allernieuwste verpakkings- of verwerkingsmachines en uit gebruikte machines met originele onderdelen. Snelle levering voor een kleiner budget én toch verantwoord verpakken.