'Tavola uitgegroeid tot Europese topbeurs'

18 maart 2016 Vleesmagazine

'Waar het in 1982 allemaal begon met veertig exposanten op een oppervlakte van minder dan één hal, is Tavola 24 jaar later uitgegroeid tot een Europese topbeurs op het vlak van fijne en verse voeding.' Dat zegt de organisatie van het evenement dat van 13 tot 15 maart de achttiende editie beleefde in Kortrijk Xpo. 'Een echte topeditie.'

Van de 420 exposanten kwam 60 procent uit België en 40 procent uit elf andere landen. 'Het opvallende Franse paviljoen ‘Business France’, het village Gourmet ‘Eiland voor fijnproevers’, de groepsstand van Apaq-W onder het motto ‘lekker Waals’, vertegenwoordigingen uit UK via ‘Delicious Britain’ en ‘Produced in Kent’ en de Hongaarse delegatie via ‘Hungarian national trading house’, de nationale en internationale firma’s zien Tavola duidelijk als een ideaal lanceringsplatform voor hun producten in Europa', stelt de organisatie. Hetzelfde tekent zich af bij de bezoekers: van de 16.470 professionele bezoekers (zondag 7185, maandag 5201 en dinsdag 4084, red.) had 78 procent de Belgische nationaliteit, terwijl de overige 22 procent afkomstig was uit dertig andere landen.

Echte wereldburger

'De hedendaagse consument is ook en voorál op het vlak van voeding een echte wereldburger geworden en deze internationale tendens is dus ook op Tavola steeds duidelijker', vervolgt de organisatie. 'Vooral in de specialisatie van de beurs - hoogwaardige voedingsproducten - toont elke ‘natie’ met trots de beste culinaire schatten. Het gezamenlijke aanbod tilt Tavola zonder twijfel naar een nóg hoger niveau.'

Volgende editie

De volgende editie van Tavola vindt plaats in het voorjaar van 2018. Exacte data worden later bekendgemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?