Supermarkten halen vlees uit schappen na waarschuwing NVWA

25 april 2018

Supermarkt Albert Heijn haalt zijn Italiaanse grillworst uit de schappen. Dekamarkt en Dirk halen met listeriabacterie besmette tartaar terug. Dit gebeurt na waarschuwingen van de NVWA.

Albert Heijn waarschuwt klanten met bepaalde voedselallergieën voor zijn Italiaanse grillworst. Door een verpakkingsfout is in een aantal verpakkingen AH Italiaanse Grillworst het product AH Saté Grillworst terechtgekomen. Daardoor klopt de ingrediëntendeclaratie niet. De allergenen soja, mosterd en selderij, die in de satéworst zitten, zijn niet vermeld.

AH :niet consumeren

AH raadt klanten die mogelijk allergisch zijn voor soja, mosterd of selderij dringend aan om geen vleeswaren uit een verpakking Italiaanse Grillworst te consumeren. Die verpakkingen bevatten mogelijk de AH Saté Grillworst waarin deze allergenen wel voorkomen.

Het betreft de verpakkingen AH Grillworst Italiaans met de houdbaarheidsdatum: 04-05-2018 en streepjescode 2303158000006. Klanten kunnen het product terugbrengen naar een vestiging van AH, ze krijgen dan het aankoopbedrag vergoed.

Dekamarkt en Dirk

De winkelketens Dekamarkt en Dirk halen de met listeriabacterie besmette tartaar terug. Klanten die de tartaar hebben gekocht kunnen het terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld dirk-van-den-broek-veiligheidswaarschuwing-1-de-beste-tartaar-2-stuks-242x300 terug.

Bij Dekamarkt gaat het om de Slagers Beste tartaar (drie stuks) met een houdbaarheidsdatum van 29 april. Bij Dirk gaat het om de versie met twee stuks en datum tht van 30 april.

NVWA al 29 keer gewaarschuwd

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA heeft sinds januari dit jaar 29 waarschuwingen voor levensmiddelen op zijn site gepubliceerd, waarvan zeven in april.

Lees ook: NVWA wil aan vlees toegevoegd water op etiket

 

Altijd op de hoogte blijven?